Αποφάσεις εισόδου

-Δεν καταγράφτηκε καμία επίσημη εχθροπραξία ανάμεσα στην πρώην σοβιετική ένωση και τις ΗΠΑ κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου, για αυτό, άλλωστε, ονομάστηκε «ψυχρός».

Έχεις νιώσει ποτέ ψυχρός; Εγώ ναι. Έχω μέσα μου μάλιστα έναν άνθρωπο που δουλεύει σε ένα σημείο ελέγχου, κάπου ανάμεσα στο ανατολικό και δυτικό μπλοκ. Εκεί, όλη μέρα περνάει κόσμος και εγώ ελέγχω τα χαρτιά τους. Παίρνω αποφάσεις. Εάν είναι εντάξει, τους αφήνω να περάσουν. Εάν όχι, τους λέω να φύγουν και αν μου φαίνονται ύποπτοι, συνήθως φωνάζω το φρουρό.

Αυτό κάνεις και εσύ 500 μέτρα μακριά. Δουλειά με λίγα χρήματα, σε περιόδους μερικής πείνας, κατακριτέα από τον κόσμο, αλλά φοβούνται να το πουν. Εσύ, αλλά και ‘γω, ως άνθρωποι, πρέπει να ζήσουμε όμως. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Έχω πιάσει τον εαυτό μου κάποιες φορές να αφήνει να περάσει κόσμος που δεν είναι εντάξει με τα χαρτιά, μόνο και μόνο γιατί τους συμπάθησα. Άλλοι μου έδωσαν λεφτά, κάποιοι μου δίνουν φακέλους να τους δώσω σε σε άλλους κ.α.

Ξέρεις τους κανονισμούς, έτσι; Θα με πυροβολούσαν για αυτό, αφού πρώτα με βασάνιζαν κρυφά. Αυτοί είμαστε και αυτή είναι η πολυπλοκότητα του να παίρνεις απλές και σημαντικές αποφάσεις στη ζωή σου: ένα πολιτικό παιχνίδι, η πείνα των ορμών σου, κρύο, αλλά και ζέστη, αν φερθείς έξυπνα, ακόμη και ένας ολόκληρος κόσμος. Κατάλαβες τώρα, συνάδελφε;

-Ευχαριστώ που μου τα είπες όλα αυτά, φίλε μου, πρέπει να φύγω εγώ τώρα όμως. Α! Ξέχασα να σου πω… Νομίζω είδα ένα μαύρο αυτοκίνητο της Σταζι (Staatssicherheit) να πηγαίνει προς το σπίτι σου.. χιχι!

~Λάζαρος~

(η εικόνα αποσπάστηκε από το: ζούγκλα.gr)
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s