Η φυσική τάξη.

Με μια ανάσα καπνού, κάτσε και αναλογίσου. Η φύση είναι ένα επικίνδυνο, άγριο και δύσκολο -για να το αντιμετωπίσεις- μέρος. Δεν είναι τα γλυκά κουνελάκια, τα νεογέννητα άγρια άλογα και τα όμορφα πτηνά. Ναι, σίγουρα υπάρχουν και αυτά, αλλά η φύση είναι επιβίωση. Το γεράκι θα σκίσει με το κοφτερό ράμφος του το μαλακό και ζεστό δέρμα του κουνελιού για να το φάει, το λιοντάρι θα κυνηγήσει με πάθος την αντιλόπη, ενώ αυτή θα προσπαθεί να ξεφύγει και η καρδιά της θα χτυπάει πιο δυνατά από ποτέ, σε σημείο που αγγίζει την καρδιακή προσβολή. Πρέπει να σταματήσεις, να ακούσεις το θρόισμα των φύλλων στα δέντρα, η ηρεμία που σου θυμίζει πόσο ασήμαντος είσαι. Παρ’ ολ’ αυτά, η φύση διαθέτει φανταστικές λειτουργίες άμυνας, επίθεσης, αναπαραγωγής, διατήρησης και αντικατάστασης, που είμαι σίγουρος ότι θα προσβάλω την ύπαρξή της, εάν θεωρήσω ότι κάποιος θεός την έφτιαξε.

Κοίτα τα αστέρια το βράδυ, αλλά μην κάνεις το λάθος να τα δεις ρομαντικά, γλυκά σαν να είσαι σε μια γκαλερί βλέποντας τα εκθέματα. Κοίτα τα με φόβο, νιώσε τι υπάρχει και σκέψου ότι είσαι ένα μέρος αυτού του σκληρού, αλλά πολύπλευρου και όμορφου κόσμου. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σου. Ο χρόνος είναι με το μέρος του κενού, όχι των ζωντανών. Απόλαυσε τα πάντα. Ανατρίχιασε στο άκουσμα του σαξοφώνου, θαύμασε και σεβάσου αδικαιολόγητα τους ανθρώπους που αξίζουν και φέρονται ως το αποτέλεσμα εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης, που είναι.

Όσο για τον καπνό… Άμα σε έκανα να σκέφτεσαι, ουσιαστικά γέμισε με πίσσα τα πνευμόνια σου παίρνοντας μια βαθιά τζούρα, έλεγξε τον εσύ και όχι αυτός. Εγώ που δεν ξέρω πολλά, αυτό κάνω. Εξάλλου, ζω σε πολύ ασφαλές περιβάλλον για να το ονομάσω φύση. Πού θέλω να καταλήξω; Πουθενά. Άμα περίμενες να σου αλλάξω τη ζωή, μάλλον δεν με κατάλαβες καθόλου… σου έχω πει ποτέ τη γνώμη μου για τη φύση;

~Λάζαρος~

photo by: jenni_elric

 

©Topicαπ 12/2/18
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s