Η συμμετοχή και το στερητικό -α.

Σημαίνει άρνηση, μη συμμετοχή. Α – μέτοχος, Αν – ένδοτος, Α – γράμματος, Α – σέξουαλ. Τα φωνήεντα είναι πιο εύκολα, ακριβώς σαν την άρνηση. Αρνούμαστε τον κόσμο, σα να τον ξέραμε. Λέμε όχι σε οτιδήποτε μας είναι άγνωστο. Έχουμε την έπαρση να χαρακτηρίζουμε πτυχές του κόσμου που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ. Χλευάζουμε ό,τι είναι διαφορετικό, ό,τι μας έχουν διδάξει ως αφύσικο. Δεν συμμετέχουμε σε οτιδήποτε θεωρήσαμε δύσκολο, περίεργο ή απλά μη ταιριαστό για εμάς. Πόση ενέργεια σπαταλάμε σε αυτή την άρνηση;!

Αν ήξεραν τα φωνήεντα σε τι συντελούν, θα έφευγαν και θα μας άφηναν μόνο με τα σκληρά σύμφωνα. Να μην έχουμε τη δύναμη να συνεννοηθούμε μέχρι να βάλουμε μυαλό και να αξίζουμε την επιστροφή τους. Το «α» της άρνησης, το «ο» του όχι, το «ε» της διστακτικότητας και του κομπιάσματος, το «ι» του ίσως, το «ω» του ωχαδερφισμού, το «υ» της αναβλητικότητας του ύστερα, το διαζευκτικό «ή» του διλήμματος, θα κατέβαιναν σε απεργία. Γιατί είναι μεγάλα, όμορφα και στρόγγυλα και δε χωράνε μέσα σε κλειστά μυαλά.

Αδιανόητη είναι η εντύπωσή μας πως ξέρουμε τον κόσμο. Τι δεχόμαστε από αυτόν και τι όχι, λες και ζήτησε η πλάση τη γνώμη μας. Στην τελική ουσία, εσύ είσαι ο κόσμος κι αν δε γνωρίσεις τον εαυτό σου, δεν θα ξέρεις ούτε το 1% του κόσμου. Μη σπαταλάς, λοιπόν, τα φωνήεντά σου, άφησε το στερητικό «α» να ξεκουραστεί και ξεκίνα το ταξίδι της συμμετοχής. Για να βρεις τι σου αρέσει και τι όχι, για να έχει νόημα η άρνησή σου όταν τη χρειαστείς πραγματικά, να έχει αξία και βαρύτητα.

Κράτα λοιπόν το «α» για την Αγάπη και την Αλήθεια, το «ο» για την Ολότητα, το «ε» για την Ευτυχία, το «η» για την Ηρεμία της επιλογής, το «ω» για την ωριμότητα και το «ι» για την ιδιαιτερότητα του κάθε πράγματος πάνω στον κόσμο αυτό.

Και κράτα πιο σφιχτά 3 υπέροχα, παραγωγικά γράμματα: Ζ Ω Η.

~Γλυκερία~

 

 

©Topicαπ 23/2/18
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s