Καλώς ήρθες στο πάρτι μας, αγαπητέ επισκέπτη. Έχεις την τιμή να βρίσκεσαι στο μεγαλύτερο πάρτι του σύμπαντος! Κυριολεκτικά… Μιλάμε για 510.100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 7,442 δισεκατομμύρια καλεσμένους. Όλοι είμαστε καλεσμένοι στο πάρτι. 

Αυτή η γιορτή σφύζει από πρωτοπορίες. Βλέπεις… είναι υποχρεωτικό να παρευρεθούμε όλοι. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Τι «γιατί»; Είπαμε: το πάρτι μας είναι παντού, σε όλη την έκταση του πλανήτη. Όλα γύρω σου είναι μέρος του πάρτι. Ακόμα και εσύ ο ίδιος. Αφού πάτησες το πόδι σου εδώ, αυτόματα συμμετέχεις.

Έλα να σε ξεναγήσω. Ας ξεκινήσουμε από τις μεγάλες αγορές. Εδώ μπορείς να βρείς πραγματικά οτιδήποτε. Και -υπόψιν- δεν κάνουμε διαχωρισμούς. Τους αγαπάμε όλους. (εκτός αν είσαι μαύρος,πρόσφυγας, αλλόθρησκος, γυναίκα, παχύς ή φτωχός). Φαντάσου, βάζουμε τα παιδιά των υπανάπτυκτων χωρών να δουλεύουν για ψίχουλα στα εργοστάσια, γιατί οι Μεγάλοι, δεν έχουν να τους φτιάξουν σχολεία. Αλλά αυτό είναι καλό, γιατί κοίτα τι όμορφο κουστούμι μπορείς να αγοράσεις για το γραφείο.

Το καλύτερο κομμάτι της γιορτής μας είναι στους δρόμους. Εδώ βρίσκεις πραγματικά όλες τις ψυχές του πάρτι. Ψυχές αστέγων που έχουν ξεψυχήσει στο κρύο, έξω ακριβώς από τις τράπεζες. Ψυχές τραπεζικών που τινάζουν τα μυαλά τους στον αέρα, επειδή έχασαν τις μετοχές τους (παράδοση από το 1929) ή οικογενειάρχων που πηδούν στο κενό επειδή απελπίζονται που δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Και κοίτα όλους αυτούς που σφάζονται μεταξύ τους για τους φανταστικούς τους φίλους… Τι εννοώ; Κάτι για Θεούς λένε, δεν έχω καταλάβει πολλά. Αυτό, φίλε μου, είναι η παλαιότερη παράδοση όλων. Δες το σαν παιχνίδι: λες εσύ ότι ο δικός σου Θεός είναι ο ένας και αληθινός. Το ίδιο λέει και ο αντίπαλος. Σιγά σιγά, αρχίζετε να πλακώνεστε μεταξύ σας και σκοτώνετε ο ένας το λαό του άλλου, επειδή αρνείστε να καταλάβετε ότι τσακώνεστε για κάτι που έχει κατοχυρωθεί ως ανθρώπινο δικαίωμα. Ανεξιθρησκεία λέγεται, ψάξου.

Εντάξει, πλάκα σου κάνω. Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Ουσιαστικά, μιλάς για το Θεό σου, αλλά κρύβεις όλα σου τα πολιτικά συμφέροντα, που είναι ο πραγματικός λόγος που επιστρατεύουμε τα F-16. Και τους φτωχούς. Και σκοτώνονται άμαχοι. Τι να σου λέω, οι οικοδεσπότες μας είναι πρωταθλητές σε αυτό το παιχνίδι. Το παίζουν όλη την ώρα, εδώ και αιώνες. Αν μείνεις λίγο ακόμη, θα το δεις να συμβαίνει και τώρα.

Να, φτάσαμε και στη Συρία. Εδώ το καίνε για τα καλά, φίλε μου… Χαχα ναι, κοίτα, τα γκρέμισαν όλα. Τι; Μη λες βλακείες, δεν είναι νεκρά αυτά τα παιδάκια! Έπεσαν ξερά από το χορό. Γιατί κάποιος να θέλει να σκοτώσει παιδάκια; Τι είμαστε; Τίποτα αγροίκοι που κοιτάζουν μόνο το προσωπικό τους όφελος;

Γιατί δεν κάνουμε κάτι για αυτό; Μα όλα είναι φυσιολογικά, το λέει και η τηλεόραση. Αυτό το μαγικό κουτί μας λέει ό,τι γίνεται στον πλανήτη, τη στιγμή που γίνεται και εμείς έχουμε απλά τη δυνατότητα να το βλέπουμε από τον καναπέ μας, τρώγοντας junk food. Τους πληρώνουν οι οικοδεσπότες για να λένε ψέματα κάποιες φορές, αλλά δεν πειράζει, δεν τους το λέμε για να μην τους στεναχωρήσουμε.

Θες να γνωρίσεις τους οικοδεσπότες; Καλέ μου, φοβάμαι πως είναι πολύ απασχολημένοι. Είναι τόσοι λίγοι και οργανώνουν μόνοι τους όλο το πάρτι. Εμείς απλά συμμετέχουμε με την παρουσία μας. Πρέπει να μας ελέγχουν μέσω των τραπεζών, να μας απασχολήσουν με την τηλεοπτική προπαγάνδα, να οπλίσουν τα όργανα της τάξης, ώστε να καταπνίξουν κάθε επανάσταση… Έχουν να κρατήσουν παραδόσεις αιώνων, όπως ανέφερα παραπάνω. Μην είσαι αχάριστος, πού να βρουν χρόνο για ‘σενα;!

Κάτσε σε μια νησίδα χαμένου πολιτισμού και απόλαυσε το πάρτι. Είσαι και εσύ καλεσμένος σε αυτή την αέναη γιορτή.

~Ӎαίρη ₮ζέην~

 

 

©Μαίρη Τζέιν, Topicαπ 26/2/18