Τέσσερις τοίχοι κι εγώ
Πόσο δειλά αγαπώ…

…έλεγε ένα δίστιχο που βρήκα σε ένα ξεχασμένο μπλε τετράδιο τις προάλλες. Τα γράμματα δικά μου, τα εφηβικά, εκείνα τα ακόμη στρογγυλά, καθαρά και προσεγμένα. Γράμματα που υποδηλώνουν μικρές εμπειρίες που φαντάζουν μεγάλες. Γράμματα που υποδηλώνουν αθωότητα, αυθόρμητο χέρι, καθαρό μυαλό. Τότε αυτό που με ένοιαζε ήταν το κυκλάκι του «ο» να έχει ίδιο μέγεθος με το κυκλάκι του «σ» και η τελεία να πατάει πάνω στη γραμμή του τετραδίου.

Ήταν το τετράδιο που έγραφα τα raps μου, όπως έλεγα στα 15 μου. Το περιεχόμενο επέτρεπα να δει μόνο ένα ή δύο άτομα, τα οποία διάλεγα πολύ προσεκτικά, ο ένας εκ των οποίων με βοήθησε και να τα ηχογραφήσω (Ό,τι πιο αστείο). Η ντροπή μεγάλη, αλλά η επιθυμία παρέμενε εκεί. Γύρω γύρω από τους στίχους είχε μουτζούρες με ακανόνιστα σχήματα ή ευθείες γραμμές σαν να έχουν τραβηχτεί εξαιτίας πολλών νεύρων ή μιας εκτεταμένης κατάστασης. Στο τετράδιο ακόμα είχε αποκόμματα εισιτηρίων από lives, σκίτσα από καβούρια, κόκκινα μάτια και λουλούδια. Εφηβικό μυαλό σε σύγχυση.

Δε θυμάμαι γιατί είχα διαπιστώσει ότι αγαπώ δειλά όντας έφηβη, όμως μου βγάζω το καπέλο. Δε νομίζω ότι μπορώ να το αρνηθώ, δεν μπορώ και να το αιτιολογήσω tho. Τέσσερις τοίχοι κι εγώ. Το δωμάτιο με έκλεινε από τότε. Ήταν ο τρόπος μου να εκφράζομαι όταν ένιωθα ότι κανείς δε με ακούει ή ότι κανείς δε με καταλαβαίνει ή ότι δε θα δω άσπρη μέρα ή ότι η φωνή μου θα ακουστεί και θα επηρεάσει τον κόσμο. Κλασσική σκέψη εφήβου θα έλεγα σήμερα, αν και έχω ακόμη κάτι τέτοιες μέρες.

Το ωραίο είναι ότι τα νοσταλγώ. Μου λείπουν οι αθώες μου μέρες. Όταν τα έπαιρνα όλα κατάκαρδα, στεναχωριόμουν για ό,τι πιο ασήμαντο μπορούσα να βρω και γελούσα με ό,τι πιο ηλίθιο τύχαινε να ακούσω. Κλεινόμουν σ’ αυτούς τους τέσσερις τοίχους και μιλούσα με τον εαυτό μου. Με έψαχνα, με άκουγα, μου μιλούσα και προσπαθούσα να με εκφράσω. Κι όμως. Τώρα που τα συνοψίζω, τώρα μου έρχεται να αναρωτηθώ. Αρχικά τα κορόιδευα, όμως. Μήπως έτσι θα έπρεπε να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο και την ενήλικη ζωή μου;

~Ṣiren~

photo by: jenni_elric

 

 

 

 

 

©Siren, Topicαπ 25/4/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: