Μια βαθιά ανάσα. Και ύστερα η άρρηκτη πίστη σε κάτι τόσο δυνατό, το οποίο για μερικές στιγμές, ίσως και να καταφέρει να ταρακουνήσει δυνατά (πολύ δυνατά) κάθε τι κακό σου κατατρώει την ψυχή. Έλα, μπορείς να το κάνεις. Μπόρεσες και πίστεψες στις νεράιδες, τους δράκους, στο τέρας της ντουλάπας. Μπόρεσες και είχες ελπίδες ότι στα ενδέκατα γενέθλιά σου, θα έρθει το γράμμα από το Hogwarts. Πίστεψες στον Άγιο Βασίλη για 8 ολόκληρα χρόνια. Μπορείς να πιστέψεις για λίγο και στον εαυτό σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα, αφουγκράσου την ησυχία που επικρατεί στο κεφάλι σου- πίσω απ’ όλες αυτές τις τρελές σκέψεις. Οι καλύτερες μέρες… Πιστεύεις στις καλύτερες μέρες, τις περιμένεις στωικά. Αυτές οι μέρες, οι ευτυχισμένες, που θα είσαι ξέγνοιαστος και την καρδιά σου θα λούζει φως, πηγαίο βαθιά από μέσα σου. Οι αλκυονίδες μέρες. Που μέσα στο καταχείμωνο που παγώνει το είναι σου, θα βγει ένας ήλιος λαμπερός και θα λιώσει τους πάγους. Θα λιώσει όλη την αρνητικότητα και ξάφνου θα είσαι κάτι παραπάνω από εντάξει. Θα είσαι ευτυχής.

Λοιπόν… Τι ακριβώς περιμένεις; Οι μέρες αυτές είναι εδώ. Σήμερα είναι μια καλύτερη μέρα. Σήμερα είναι μια μέρα που το πρωί ο ήλιος ανέτειλε κι εσύ άρπαξες την ευκαιρία, πίστεψες στον εαυτό σου, πήρες τις νεράιδες από τα μικρά τους χεράκια και έτρεξες χαρούμενος να χορέψεις κάτω από τον ουρανό που κρατάει χίλιες υποσχέσεις δέσμιες πίσω απ’ αυτό το γαλάζιο. Κι αργότερα, ο ήλιος έδυσε και εκατομμύρια αστέρια έλαμψαν σε αυτόν τον απέραντο ουρανό. Και χίλιες ακόμη υποσχέσεις σου έκλεισαν το μάτι. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Το νιώθεις, έτσι δεν είναι; Νιώθεις τον αέρα να κατακλύζει τα πνευμόνια σου και τις σκέψεις που σε βασανίζουν να ηρεμούν. Οι καλύτερες μέρες είναι ήδη εδώ.

Έχεις στα χέρια σου όλη τη δύναμη του κόσμου, να πραγματώσεις κάθε σου επιθυμία. Να μπεις μέσα στη φλεγόμενη καρδιά σου και να της βάλεις φωτιά. Να θρυμματίσεις βράχους, να δαμάσεις τον αέρα, να χορέψεις με τους λύκους, να κάνεις κατάδυση σε βαθιά, ανεξερεύνητα νερά.

Γιατί οι αλκυονίδες μέρες που περιμένεις, είναι ήδη εδώ. Πάρε μιαν ανάσα. Νιώσε τη δύναμη που κυλάει στις φλέβες σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Πίστεψε για λίγο και στον εαυτό σου. Μιαν ακόμη ανάσα… Τώρα ξεκίνα! Φέρε τον κόσμο σου τούμπα και μετά ξανά-πάλι σταθεροποίησε τον με τους δικούς σου όρους αυτή τη φορά. Τώρα. Σήμερα. Σήμερα, είναι η μέρα σου. Πίστεψε σε εσένα. Εδώ πίστεψες πως οι καλύτερες μέρες είναι μακριά…

~₦ικήτα~

Photo by: jenni_elric

 

 

 

 

©Νικήτα, Topicαπ 26/4/18