Πληγωμένη Γη.


Αυτή σε γέννησε, μέσα από τα έγκατα της. Αυτή σε θρέφει. Χάρη σε αυτή έχεις ένα σπίτι το οποίο σε κρατάει ζωντανό. Εκείνη είναι που παράγει οξυγόνο για την πάρτη σου και που αποτρέπει κακά πράγματα από το να συμβούν σε εσένα. Η Γη. Η μάνα όλων μας, το σπίτι μας, η δύναμη μα και η μεγαλύτερη αδυναμία μας. Το έδαφος πάνω στο οποίο πατάμε, το ίδιο αυτό έδαφος που μας ταΐζει. Μας παρέχει πλούτο. Ορυκτά, νεράκι, πετρέλαιο. Όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε με κάθε άνεση, μας τα δίνει.

Κι εμείς;

Εμείς τη φθείρουμε ανεπανόρθωτα. Την πληγώνουμε. Δείχνουμε ασέβεια και γινόμαστε άπληστοι απαιτώντας όλα και περισσότερα. Όμως, η Γη δεν έχει περισσότερα. Εκείνη ο,τι είχε, μας το έδινε. Αλλά οι άνθρωποι, συνεχίσαμε να απαιτούμε κι άλλα. Σκοτώσαμε τα ζώα, γδάραμε το χώμα, στερέψαμε όλες τις πηγές ενέργειας. Δεν σεβαστήκαμε την ίδια μας τη μάνα. Την αρρωστήσαμε. Φαινόμενο του θερμοκηπίου, τρύπα του όζοντος, ζώα υπό εξαφάνιση, υπεραλλοίευση – και χίλια δυο ακόμα προβλήματα που προκαλεί καθημερινά ο άνθρωπος.

Γι’ αυτό εκείνη μια μέρα, όπως όλοι οι οργανισμοί αποβάλλουν τους ιούς που τους προσβάλλουν για να σωθούν, έτσι ακριβώς θα αποβάλλει την ανθρωπότητα. Για να σωθεί, από τη μεγαλύτερη αρρώστια απ’ όλες.

~₦ικήτα~

Photo by: despinaniki

 

 

 

©Νικήτα, Topicαπ 10/5/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: