Συμβαίνει να είμαι ένας από τους ανθρώπους που μαζεύονται υπέρ του δέοντος από το σύμπαν και τα όσα έχουν να κάνουν με αυτό. Κοιτώντας τον ουρανό, δεν λογίζομαι ρομαντικά ραντεβουδάκια και αγάπες υπό το φως του φεγγαριού. Μέχρι πρότινος η εικόνα του ουρανού συνεπαγόταν την ελάχιστη σημασία, πλην μέγεθος, της ύπαρξης μου. Κοιτώντας τον βραδινό ουρανό να φωταγωγείται από χιλιάδες αστέρια, κατοίκους τόσο μακρινών -μα συνάμα όσο πιο κοντινών είναι δυνατό να γίνουν μέσα στο άπειρο προορισμών- το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι μπροστά σε αυτή την απεραντοσύνη δεν είμαι πάρα ένα μικρό μικρό ανθρωπάκι, που κάθε μέρα δεν κάνει τίποτα από το να πνίγεται μέσα σε μια δροσοσταλίδα.

Πρόσφατα, όμως, έτυχε να δω ένα βίντεο, το οποίο μου άλλαξε τη ζωή. Το βίντεο θα το επισυνάψω στο τέλος του άρθρου και σας συμβουλεύω με όλη μου την καρδιά να του δώσετε ένα τέταρτο από τη ημέρα σας.

Αναφερόμενος σε μια νέα φιλοσοφία περί σύμπαντος, ο αφηγητής ορμώμενος από το γεγονός ότι έχουμε εξελιχθεί και εν τέλει ταιριάξει τέλεια στη Γη, τον πλανήτη μας, εμείς ως ανθρωπότητα είμαστε η συνείδηση του σύμπαντος. Εμείς, ως ανθρωπότητα, με τη δυνατότητά μας να ερευνούμε, να αμφισβητούμε και να διερωτόμαστε σχετικά με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, διαμορφώνουμε την αυτογνωσία του σύμπαντος. Είμαστε τα μάτια μέσα από τα οποία το σύμπαν μπορεί και βλέπει τον εαυτό του. Η αστερόσκονη, από την οποία εμείς ως άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι, δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από τα αστέρια που βλέπουμε στον ουρανό. Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς είναι η συνείδηση μέσω της οποίας μπορούμε να το αναγνωρίσουμε αυτό.

Κι αν αυτό σαν ιδέα δεν κάνει την καθημερινότητα σου έστω και λίγο πιο όμορφη, αν αυτό σαν ιδέα δεν σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, τότε δες το βίντεο γιατί προφανώς δεν το εξήγησα καλά!

 

~₦ικήτα~

 

 

 

 

©Νικήτα, Topicαπ 17/5/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: