Πανελελε ολέ

Πανελελε ολέ

Είναι πια ο καιρός που δεν έχει μείνει πολύς χρόνος . Ξέρω πως αγχώνεσαι. Ξέρω πως τα βράδια δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς καθώς προσπαθείς να επαναφέρεις στη μνήμη σου κάθε μικρή λεπτομέρεια που έχεις διαβάσει. Και αδυνατείς, γιατί κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί τόσα πράγματα μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, μα πανικοβάλλεσαι και το ταβάνι του δωματίου σου πλησιάζει κατά πάνω σου και εσύ δεν μπορείς να ανασάνεις γιατί ο φόβος της αποτυχίας σε πνίγει. Τα ξέρω όλα καλά, ήμουν κι εγώ εκεί.
Πολλοί λένε πως είναι εύκολο να μιλάς εκ του ασφαλούς- πράγμα που ίσως και να ισχύει. Όμως εγώ σήμερα -και καθώς οι πανελλήνιες είναι ελάχιστες μέρες μακριά- θα ήθελα να σου πω κάποια πράγματα τα οποία ίσως και να σε βοηθήσουν.

Σταμάτα να μετράς αντίστροφα μέχρι και τα δευτερόλεπτα. Σταμάτα να βάζεις τον εαυτό σου σε αυτή τη διαδικασία συνεχούς φθοράς. Η μέρα που θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις θα έρθει, όπως και η μέρα που θα τελειώσουν κι εσύ θα είσαι εκεί. Δεν χρειάζεται να ζεις όλες τις υπόλοιπες μέρες σου ως τότε αναμένοντας αυτό. Βλέπεις, με αυτόν τον τρόπο αφήνεις τις πανελλήνιες να εξουσιάζουν όλη σου την ζωή. Ναι, είναι σημαντικές. Ναι, έχεις κουραστεί και σίγουρα ανυπομονείς να τελειώνεις. Όμως η καθημερινότητά σου έχει κι άλλα στοιχεία και εσύ τα χάνεις, κοιτώντας μόνο μπροστά και ποτέ δίπλα σου. Ξεκόλλα από την μιζέρια. Χαμόγελα, πιες νεράκι, στάσου για λίγα λεπτά και κοίταξε τον ουρανό, πάρε δύναμη από τα μικρά πράγματα.

Σταμάτα να θεωρείς πως οι πανελλήνιες είναι κάτι το ξεχωριστό. Όλη τη χρονιά έχεις πήξει στα διαγωνίσματα και τις ασκήσεις- ξέρεις καλά πως να χειριστείς την ύλη σου. Το διαγώνισμα εκείνη την μέρα δεν θα έχει τίποτα το διαφορετικό από τα όσα κάνεις όλον αυτόν τον καιρό. Το μυστικό είναι να το δεις σαν ένα ακόμα, από τα χιλιάδες, που έχεις γράψει.

Ακόμη όμως κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως έχεις ονειρευτεί, ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να γράψεις όσο θα ήθελες, ακόμα κι αν το μυαλό σου θολώσει και το χέρι σου παραλύσει…  Θα πρέπει να θυμάσαι πώς οι πανελλήνιες είναι απλώς μια ευκαιρία. Θα σου δοθούν κάμποσες ευκαιρίες στη ζωή, κάποιες θα σου ταιριάξουν, άλλες όχι. Οι πανελλήνιες είναι μια από αυτές, ίσως η πρώτη σημαντική- μα σίγουρα όχι η σημαντικότερη. Πάρε μια βαθιά ανάσα, ηρέμησε και δώσε τον καλύτερο σου εαυτό. Χωρίς άγχος. Διεκδίκησε αυτό για το οποίο παλεύεις και όλα θα πάνε καλά!

~₦ικήτα~

 

 

 

©Νικήτα, Topicαπ 31/5/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: