Διαίσθηση ή αλλιώς έκτη αίσθηση ή ένστικτο. Άλλη την ακολουθούν κι άλλοι όχι. Άλλοι υποστηρίζουν την ύπαρξη εκείνης της εσωτερικής “φωνής” που επεκτείνετε πέρα από τη λογική συνέχεια αποφάσεων.Αναφέρεται πως είναι μια αίσθηση προστασίας και σοφίας. Απροσδιόριστες σκέψεις με μορφή προστασίας και δράσης εναντιομένης εκείνης της προεπιλεγμένης από έναν λογικό-συναισθηματικό άνθρωπο. Είναι μια σιωπηλή νοητική συμβουλή που ξεπροβάλλει χωρίς τη συμμετοχή της βούλησης. Έστω και μια φορά όλοι οι άνθρωποι βιώνουν αυτό το ένστικτο που σε προειδοποιεί ότι κάτι δεν θα πάει καλά, ίσως ότι κάτι πάει λάθος. Άλλοι επιλέγουν, ωστόσο, να δράσουν όπως έχουν προγραμματίσει και άλλοι ακολουθούν την ανατροπή, έχοντας εμπιστοσύνη στο θέλω εκείνης της αίσθησης.

Η ύπαρξή της μπορεί να σου δίνει την αίσθηση καλής έκβασης μιας κατάστασης ή και το αντίθετο. Προέρχεται από το υποσυνείδητο του ανθρώπου το οποίο διατηρεί και αποθηκεύει πληροφορίες που αποτελούν την πηγή για την τροφοδοσία πληροφοριών του νου. Ακολουθούν οι σκέψεις, η αντίληψη και τα συναισθήματα, τα οποία δημιουργούνται από πράξεις και συμβάντα. Ωστόσο όλα είναι θέμα αντίληψης. Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του αντίληψη για κάθε πράξη και κάθε γεγονός μεμονωμένα. Ένας λογικός άνθρωπος αντιδράσει σ’ εκείνη την έκτη αίσθηση. Λογικός λόγω των εμπειριών, των εικόνων που έχει αποθηκεύσει από την παιδική του ηλικία και σε εκείνο το πέρασμα της ενηλικίωσης.

Παρ’ ότι όλοι οι άνθρωποι το έχουν βιώσει, η γυναικεία φύση αναφέρεται πως επηρεάζεται παραπάνω από εκείνο το συναίσθημα. Εκ φύσεως οι γυναίκες θεωρούνται όντα που γενετικά προγραμματισμένες λειτουργούν με το συναίσθημα κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Λειτουργούν με αυτό, δίνοντάς του βαρύτητα. Γι’ αυτό και ίσως η διαίσθηση δεν περνιέται απαρατήρητη από τα γυναικεία φύλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μητρότητα. Εξ ου και το μητρικό ένστικτο. Πιθανόν να προκύπτει από την δυνατή συναισθηματική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μητέρας -παιδιού ή και όχι. Ποιος ξέρει;

~Âναστασία~

Photo by: despinaniki

 

 

 

 

©Αναστασία, Topicαπ 17/6/18

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: