Από τη στιγμή που θα αισθανθείς το «κάλεσμα», είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αγνοήσεις. Είναι κάτι σαν τον έρωτα. Από τη στιγμή που θα νιώσεις το πρώτο του σκίρτημα, τον κουβαλάς παντού μαζί σου. Ξυπνάς, ακολουθείς τις δραστηριότητές σου, ενθουσιάζεσαι, ξεχνιέσαι, αλλά είναι πάντα εκεί. Περιμένει υπομονετικά να του δώσεις σημασία. Σε σπρώχνει καθημερινά, να κάνεις επιλογές που στο υπενθυμίζουν. Φέρνει στο δρόμο σου ανθρώπους, ρίχνει το βλέμμα σου σε ταινίες και βιβλία σχετικά, κάνει τα πάντα ώστε να μην το αγνοείς.
Παρασυρόμαστε από την ανθρώπινη ρουτίνα, τις συνήθειες, τις υποχρεώσεις, την ασφάλεια. Μας ξεγελούν οι φίλοι αλλά και οι «άλλοι», όλοι εκείνοι που φέρνουν στο δρόμο μας ένα σωρό πράγματα να καταπιαστούμε. Διασκεδάζουμε, ώσπου δεν έχουμε χρόνο για εκείνο. Η ροή της ζωής το κάνει να φαίνεται ασήμαντο και ώρες ώρες αναρωτιόμαστε αν υπήρξε και ποτέ.

Θάβουμε τη φυσική μας κλίση, τη θυσιάζουμε μαζί με τα όνειρα και την άγρια λαχτάρα για το ιδανικό, στο βωμό της αποδοχής, της καθημερινότητας, του αποκλείεται. Φαίνονται όλα μακρινά και σιγά σιγά θεωρούμε πως αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες. Και στην τελική λες στον εαυτό σου ότι δεν είσαι και τόσο ξεχωριστός. Πως για να ανταποκριθείς στο κάλεσμά σου θα πρέπει να είσαι κανένα εκλεκτός, από αυτούς που βγάζουν το σπαθί από το βράχο για να σώσουν κάποιο κατακτημένο βασίλειο.

Πείθεσαι πως αρκεί να είσαι επιτυχημένος για να είσαι ξεχωριστός. Αρκεί να είσαι όμορφος ή έστω λίγο πιο όμορφος από το μέσο όρο. Αρκεί να σε «θαυμάζουν» 100 άνθρωποι ή πολλές φορές αρκεί απλά να μπορείς να θρέψεις την οικογένειά σου.
Πολύ σημαντικά και κοπιαστικά όλα, αλλά τίποτα από αυτά δεν σε κάνει ξεχωριστό. Τουλάχιστον όχι με την έννοια που το περιγράφουμε εδώ μέσα. Τίποτα από αυτά, δεν είναι αρκετό. Για να είσαι αληθινά ξεχωριστός ένα πράγμα χρειάζεται και μόνο. Αρκεί να μπορείς να είσαι παράδειγμα.

Δεν είναι απαραίτητο να προκαλείς ζήλια για να ξεχωρίζεις, αλλά έμπνευση. Να μπορείς να θρέφεις τα παιδιά σου, αλλά και να τους δίνεις το καλύτερο πρότυπο. Αν υπάρχουν άνθρωποι που σε θαυμάζουν, δώσε τους κάτι από εσένα χρήσιμο. Χρησιμοποίησε τη δύναμη που μπορεί να έχεις για να προκαλέσεις στον κόσμο μία κίνηση/πράξη/αλλαγή. Άφησε ένα θετικό αποτύπωμα.

Ακολούθησε το κάλεσμά σου και δείξε στον κόσμο τον τρόπο να βγάλει το δικό του σπαθί από το βράχο, ώστε να σώσει το δικό του βασίλειο. Οδεύουμε σε έναν κόσμο εκλεκτών κι αυτό είναι φίλοι μου ένα πράγμα υπέροχο.

~ℂarrie~

Photo by: despinaniki

 

 

 

 

©Carrie, Topicαπ 26/6/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: