Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.


Λεπτομέρειες..!
Υπάρχουν και είναι εκτιμώμενες κυρίως από τους παρατηρητικούς ανθρώπους, αλλά και από τους επιλεκτικά παρατηρητικούς. Μέσα σε μια κοινωνία που η επιθυμία της κατανάλωσης διαπρέπει, οι περισσότεροι από εμάς στοχεύουν να φτάσουν στο ύψιστο σημείο απόκτησης υλικών αγαθών διότι έτσι πιστεύουμε πως θα κατακτήσουμε την ευτυχία. Τι θα γινόταν όμως αν όλοι μας δίναμε βαρύτητα για μία μέρα- ακόμα και στην πιο ασήμαντη λεπτομέρεια εντός της καθημερινότητας μας; Τι κι αν δίναμε προσοχή στις καθημερινές συναναστροφές μας παρατηρώντας τες μέσα από λέξεις, κινήσεις και νεύματα; Θα αντιλαμβανόμασταν ίσως πολλά περισσότερα για το κοινωνικό περίγυρό μας. Οι σχέσεις που αναπτύσσουμε στην ουσία, έχουν δημιουργηθεί βάση των μικρών λεπτομερειών που είχαν εντοπισθεί εξ’ αρχής. Εκείνων των λεπτομερειών που παρατηρήθηκαν, εκτιμήθηκαν, ταίριαξαν και έκαναν δύο ανθρώπους φίλους ή ζευγάρι. Στην αρχή μιας γνωριμίας όλοι δίνουμε βάση στις λεπτομέρειες ενός διαλόγου, γιατί αυτό που ψάχνουμε είναι κάτι κοινό με στόχο την δημιουργία στενότερης επαφής ή δίνουμε βάση γιατί έτσι θα αποκτήσουμε τη συμπάθεια του απέναντί μας.

Όπως και να ‘χει, για κάποιους ανθρώπους οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που παίζουν καταλυτικό ρόλο για την ανάδειξη του χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Εάν στόχος αποτελούσε ο εντοπισμός της λεπτομέρειας για την βελτίωση των σχέσεων, τότε πράγματι όλοι θα ανήκαμε σε ένα μέρος που η ευτυχία θα καραδοκούσε και εν τέλει θα εμφανιζόταν πίσω από την πόρτα της καταναλωτικής ευεξίας. Δώσε βάση στη λεπτομέρεια εντός της ζωής σου. Σ’εκείνον τον κύριο που στο μετρό σηκώθηκε για να κάτσει μια ηλικιωμένη. Σ’ εκείνον τον φίλο που σε κάλεσε αργά το βράδυ για να σε ρωτήσει τι κάνεις. Σε εκείνον που σε πείραξε για να σου φτιάξει τη διάθεση. Σε εκείνον που το πρωί σου έφτιαξε καφέ. Σε αυτόν τον άγνωστο που πέρασε από έναν άστεγο και του άφησε χρήματα…

Εάν για μία μέρα εντοπίζαμε όλες τις λεπτομέρειες θα αντιλαμβανόμασταν καλύτερα τον όρο της ευγένειας, του σεβασμού, της φιλίας, της φροντίδας, της συμπάθειας, της αγάπης, του έρωτα. Θα εκτιμούσαμε περισσότερο τους γύρω μας, τις πράξεις και τα λόγια. Τα προβλήματα εντός των σχέσεων θα μετατρεπόντουσαν σε μικρά. Θα νιώθαμε χαρούμενοι.

Ωστόσο, δεν υπάρχει μόνο μία όψη σε ένα νόμισμα, σίγουρα θα αντιλαμβανόμασταν την ζηλοφθονία, την ασέβεια, τον εγωισμό και αρκετά άλλα αρνητικά. Όπως και να έχει, βρες τη λεπτομέρεια στην καθημερινότητα που για σένα θα κάνει τη διαφορά και δώσε της τη σημασία που της αρμόζει! Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα υλικά αγαθά, η ευτυχία κρύβεται και περιμένει να την παρατηρήσεις.

~Âναστασία~


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: