Πότε ένιωσες τελευταία φορά ελεύθερος; Πότε στιγμιαία απεξαρτήθηκες απ τους πάντες, κυριάρχησες στον εαυτό σου και αναπαύτηκες στο τέλος του δρόμου που επέλεξες;

Προσπάθησε να βρείς ένα κομμάτι που δε συνέδεσες ποτέ με κανέναν. Ένα βιβλίο που αγόρασες, επειδή σου άρεσε ο τίτλος. Το χόμπυ που έπιασες κι ας μη σου το πρότεινε κανείς. Να τη η στιγμιαία ελευθερία. Η ανάσα της ύπαρξης. Η αιχμή του δόρατος για την ευτυχία.

Σε μια κοινωνία που όλα αλλάζουν με ταχύτητες που ο ανθρώπινος νους δε μπορεί να αντιληφθεί, μόνο τα πόδια σου μπορούν να σε κρατήσουν σταθερό, ώστε να αφουγκραστείς την αρμονική κίνηση των πάντων.

Αφέσου στην αλλαγή, με αίτιο μια αλλαγή. Άσε τις γύρω σου μεταβολές να σε παρασύρουν. Απόρριψε τον εαυτό σου ως σημείο αναφοράς για τη ζωή σου. Στηρίξου στον έρωτα για να σαι ευτυχισμένος. Μια ζωή θα αναρωτιέσαι γιατί στραβοξυπνάς τις Δευτέρες.

Αν δεν εμπιστευτείς τη θέλησή σου, πώς να εμπιστευτείς τους γύρω σου; Αν δεν αγωνιστείς για την ευτυχία σου, πώς να αγωνιστείς για την κοινωνία σου; Αν δεν αλλάξω τον εαυτό μου, πώς να αλλάξει κι αυτός ο ριμαδοκόσμος, όπου κάθε Δευτέρα στραβοξυπνώ;

Η εξάρτηση από εξωτερικούς παράγοντες είναι ισχυρή. Μπροστά της η εξάρτησή μου απ τη νικοτίνη μοιάζει με καπρίτσιο. Θέλει θάρρος η διαπίστωση πως κάθε σκέψη, απόφαση και πράξη φιλτράρονται πρώτα απ τον κολλητό, την γκόμενα, τον πατέρα, το συνάδελφο. Φυλακισμένος στην παροδική ικανοποίηση της αποδοχής και στην προσωρινή ασφάλεια κάνεις πως αγνοείς τόσο το πρόβλημα όσο και τη λύση.

Το κυνήγι της ευτυχίας αφορά την ελευθερία – προσωπική και μη.
Κι αν σκέφτεσαι πως αύριο είναι μια καλή μέρα για αλλαγή, το σήμερα σε έχει ήδη φυλακίσει.

~〇λοφέρνης~

Photo by: despinaniki

 

 

 

 

©Ολοφέρνης, Topicαπ 6/8/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: