Αποδοχή καταστάσεων, συνθηκών, συγκυριών, ατόμων. Συνήθως εκείνη η λέξη στηρίζεται σε ένα προσωπικό ταξίδι αποδοχής, κυρίως σε δυσάρεστες καταστάσεις. Εκεί είναι που οι άνθρωποι θα ακούσεις να την αναφέρουν.

Το να αποδεχθείς, όμως, πράγματα και καταστάσεις που δεν σου αρέσουν, δεν σε βρίσκουν σύμφωνο ή ακόμα και σε πονάνε, είναι ένα χαρτί που πρέπει να το παίξεις μόνος σου. Η αποδοχή είναι μια λέξη που επηρεάζεται και συνδέεται άμεσα με την λέξη κατανόηση. Όχι της απλής κατανόησης, αλλά εκείνης που παίζει τον πιο καταλυτικό ρόλο της εγωκεντρικής κατανόησης,  Επιτυγχάνεται με ένα και μόνο τρόπο της αποδοχής των συναισθημάτων σου, των πράξεων σου και την ανάληψη της ευθύνης σου σε οποιαδήποτε συνθήκη. Εάν αποδεχθείς εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, τότε η αποδοχή των εξωτερικών συνθηκών που μπορεί να σε επηρεάσουν είναι ένα «παιχνίδι». Εντός εισαγωγικών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ως διαδικασία είναι το πιο δύσκολο κομμάτι που θα καλεστείς να ξεδιπλώσεις. Το να κατανοήσεις την θλίψη σου, τον θυμό σου, την απογοήτευση σου, τις πράξεις σου είναι μια επίπονη διαδικασία.  Το εγώ μας σπάνια το βλέπουμε πίσω από πράξεις, πίσω από συνθήκες, γιατί αντικρίζουμε εμάς καθαρά. Γιατί όταν η τύχη σού χτυπάει την πόρτα δεν μπαίνεις στη διαδικασία της αποδοχής; Γιατί όταν όλα μας πάνε κατ’ ευχήν καταφέρνουμε να το αντιμετωπίζουμε και να το αποδεχόμαστε γρήγορα; Η χαρά είναι και πάντα θα είναι ένα ευπρόσδεκτο κομμάτι στις ζωές όλων μας. Αλλά το αποδεχόμαστε πολύ πιο γρήγορα από όταν πρόκειται για καταστάσεις που σε απογοητεύουν και σου καταστρέφουν μια κατάσταση στην ζωή σου.

Σίγουρα σε τέτοιες περιπτώσεις αποδοχής το να παραδώσεις την κατώτερη θέλησή σου είναι βάναυσο. Να βάλεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση που δεν θες με σκοπό να αποδεχθείς καταστάσεις είναι επίπονο. Αποδέξου το εγώ σου, αποδέξου τις συνθήκες, τούμπαρε τις προτεραιότητες με τα θέλω σου. Υποτάξου στο τελευταίο βάθρο της κατώτερης επιθυμίας σου, υποτάξου στην αντιμετώπιση των αρνητικών συγκυριών. Όχι με αρνητική έννοια. Γύρισε τούμπα και κατανόησε ότι το εγώ σου είναι αυτό, οι συνθήκες πλέον είναι αυτές ανεξάρτητα από το αν τις θέλεις ή όχι… διόρθωση… αγάπησε τις συνθήκες και κάνε να τις θες.

Απέχοντας κατά πολύ από το να είναι παθητική, η αποδοχή χρησιμοποιεί κάθε πρόκληση ως μέσο πνευματικής ανάπτυξης και διεύρυνσης της συνειδητότητας.
-Dan Millman-

~Âναστασία~

Photo by: despinaniki

 

 

 

 

©Αναστασία, Topicαπ 11/8/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: