Προσπάθησε να φανταστείς μια ζωή χωρίς την έννοια του χρόνου. Πιθανότατα σου είναι αδύνατον. Σε εμποδίζει το ρολόι στον καρπό σου. Το μυαλό σου ξεχωρίζει την χρονιά, τους μήνες, το γεγονός ότι 24 ώρες κάνουν μία μέρα.

Προγραμματίζεις τα πάντα, έχεις ημερολόγιο και υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που θα φας βραδινό, που θα πας κινηματογράφο. Συγκεκριμένη ώρα για τα φάρμακα. Συγκεκριμένη ώρα που θα πέσεις για ύπνο και ύστερα το ξυπνητήρι θα χτυπήσει συγκεκριμένη ώρα ώστε να πας στη δουλειά στην ώρα σου!

Μα δες, παρατήρησε τη φύση. Κανείς δεν δείχνει να βιάζεται τόσο όσο εσύ. Τα ελάφια δεν φοβούνται μη τυχόν και ξεχάσουν τα γενέθλια του ταιριού τους. Ο σκύλος σου δεν σε ρωτά συνεχώς τι ώρα θα τον βγάλεις βόλτα και κάθε ώρα είναι σωστή για παιχνίδι, τι πάει να πει είναι μεσημέρι;

Ο άνθρωπος, μόνος του, κρατάει τον χρόνο. Μόνος του μπήκε σε αυτό το βάσανο, μόνος αγχώνεται και πιέζεται, ζει με τον χρόνο να τον ορίζει και να τον ελέγχει. Ο άνθρωπος μόνος του ζει με τον συνεχόμενο, βασανιστικό φόβο του ότι ο χρόνος τελειώνει.

Μήπως λοιπόν να σταματήσουμε να ανησυχούμε τόσο μην χάσουμε το ραντεβού κι απλά… να ζήσουμε;


₦ικήτα

Photo by: M.J


Νικήτα, Topicαπ 31/8/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: