Θα ήθελα να είμαι μια σούπερ ηρωίδα με μπέρτα και ψηλές μπότες και η μυστική μου δύναμη; Να μετατρέπω τον κάθε έναν άνθρωπο σε σούπερ ήρωα, στον προσωπικό του σούπερ ήρωα. Πώς θα το έκανα αυτό;  Θα του έδειχνα, θα τον έκανα να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει όλες τις άπειρες δυνατότητές του, ότι τίποτα δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο και πως από κανέναν δεν εξαρτάται η τύχη του. Θα έδινα στον καθένα απλόχερα αυτό που χρειάζεται και μόνο αυτό, ώστε να δει καθαρά τις πλήρεις δυνατότητες της ζωής του. Κι αφού όλο αυτό γίνει για σένα αυτονόητο και η νέα σου πραγματικότητα, τότε δε θα χρειάζεσαι πια κανέναν ήρωα να σε σώζει.

Πρώτα θα έπιανα τους μοναχικούς για να τους δείξω πως δεν είναι μόνοι. Όλους αυτούς που νιώθουν πως δεν τους καταλαβαίνουν και πως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή την κατανόηση. Θα τους έδειχνα πως αρκεί μονάχα να αντιλαμβάνονται οι ίδιοι την ύπαρξή τους, είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση. Και στη συνέχεια να βοηθήσουν και τους άλλους να κάνουν το ίδιο αντί να κάθονται και να περιμένουν νωχελικά και μίζερα, κάποιον να τους καταλάβει.

Στη συνέχεια θα πήγαινα στις αγαπημένες μου γυναίκες που τόσες πληγές προκαλούν στον εαυτό τους καθημερινά, να τους δείξω την απίστευτη ομορφιά τους και την αστείρευτη αξία τους. Είμαι βέβαιη πως θα πάθαιναν σοκ όπου κι αν ήταν, πράγμα ίσως λίγο επικίνδυνο. Φανταστείτε έναν κόσμο κατακλυσμένο από πανέξυπνες γυναίκες που γνωρίζουν καλά και δεν διαπραγματεύονται την αξία τους! Καλή τύχη!

Αλλά και στα αγαπητά και παρεξηγημένα μας αρσενικά, θα έδειχνα πως είναι εντάξει να αποδέχονται τη θηλυκή πλευρά τους, τη θηλυκή ενέργεια μέσα τους. Πως δε χρειάζεται να την αποκόπτουν και να ζουν μισοί, αναζητώντας απεγνωσμένα μια γυναίκα να τους συμπληρώνει στο πρόσωπο της μητέρας, της συντρόφου, της κόρης. (Και όχι, οι άντρες που οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις απευθύνονται σε άτομα του ιδίου φύλου, δεν σημαίνει πως αυτόματα έχουν συμφιλιωθεί με τη θηλυκή τους πλευρά.)

Έτσι λοιπόν για αρχή, τα δύο φύλα θα ζούσαν αρμονικά και ολόκληρα, δίχως να περιφέρονται στα μονοπάτια της ζωής αναζητώντας μάταια ένα άλλο μισό, μια έννοια σαδιστική κι ανύπαρκτη. Το ένα φύλο θα «εκμεταλλευόταν» τις ιδιαίτερες πτυχές και τα εκ φύσεως ταλέντα του άλλου, το ένα θα πρόσθετε στην ήδη υπάρχουσα ολότητα του άλλου και το αποτέλεσμα θα ήταν ευτυχισμένες οικογένειες, ραγδαία ανθρώπινη εξέλιξη μέσα από τη γέννηση υγιών παιδιών που βιώνουν την ισορροπία ακόμη μέσα από τη μήτρα. Αλλά και απόλυτη κατανόηση κι αποδοχή της διαφορετικότητας, υγιείς σχέσεις είτε αυτές είναι ερωτικές (ιδίου ή διαφορετικού φύλου), είτε φιλικές, είτε οικογενειακές και η λίστα συνεχίζεται.

Τέλος, θα έσβηνα από το DNA κάθε ανθρώπου τις καθαρογραμμένες οδηγίες με τις οποίες όλοι γεννιόμαστε και με τις οποίες προσπαθούμε να επιβιώσουμε δήθεν επιτυχημένα. Θα έσβηνα με μιας, το φόβο και την άγνοια Θεού, την έννοια της αγάπης ως αδυναμία ή χειριστικό όπλο, την εκδίκηση ως λύτρωση και την απουσία συγχώρεσης. Το θυμό και το μίσος ως προϊόντα εξωτερικών ευθυνών που ρίχνουμε στους άλλους για τη μη ανάληψη της δικής μας ευθύνης πάνω στη ζωή, την ανάγκη να ζήσουμε τραύματα ώστε να τα μετατρέψουμε σε θαύματα και την προσκόλληση μας στην ασθένεια είτε ως λύση, ευεργετική αυτολύπηση κι αποποίηση ευθυνών είτε ως τον μοναδικό τρόπο προειδοποίησης είτε ακόμα, ως το απελπισμένο εσωτερικό κάλεσμα του θανάτου – λυτρωτή.

Αφού θα τελείωνα με όλα αυτά, δε θα υπήρχε ανάγκη να είμαι πια σούπερ ηρωίδα κι έτσι θα δίπλωνα τη μπέρτα μου, θα έβγαζα τις μπότες και ξυπόλητη πια θα ξάπλωνα στο γρασίδι να ξεκουραστώ και να ακούσω τους ήχους του νέου κόσμου. Γέλια, χαρούμενες φωνές, κραυγές συγκίνησης, κλάματα νεογέννητων, όμορφες μουσικές και γαργαριστές συζητήσεις. Αναστεναγμούς από έρωτα, χοροπηδητά βήματα, ζητωκραυγές επιτυχίας, τσιτσιρίσματα στις κουζίνες, τον ήχο της ευγνωμοσύνης που αντηχεί καθώς όλοι ατέρμονα ευχαριστούν για το δώρο της ζωής.

Αυτός ναι, αυτός είναι ο κόσμος που αξίζει σε υπέροχα πλάσματα σαν κι εμάς. Αυτός είναι ο κόσμος που θα με αφήσει να ξεκουραστώ. Μέχρι τότε, ας φορέσουμε και σήμερα φίλοι μου τη μπέρτα.


ℂarrie

Photo by: Panagiotis Vikatos


 

 

 

 

 

©Carrie, Topicαπ 11/9/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: