Περιστροφή στον κόσμο της προβολής.


Περιστροφή στον κόσμο της προβολής.

Αυτό κάνουμε καθημερινά ψάχνοντας επιβράβευση για τα λάθη που βαφτίζουμε ως θέλω. Κάποια στιγμή θα πρέπει να φτιάξει ο καθένας ξεχωριστά την πραγματικότητά του. Έτσι θα μπορέσουμε επιτυχημένα να συνεχίσουμε στο καζίνο της ανεκτίμητης κατάστασης που λέμε ζωή.Το καλό στην «κατάσταση» είναι ότι το κεφάλαιο το αποφασίζουμε ανάλογα με τοις επιλογές μας. Γι’αυτό πάντα να θυμόμαστε. Στη ζωή, όπως και στο τζόγο, ποτέ δεν θα πάρουμε ό,τι μας αξίζει σε ποσότητα, αλλά η ποιότητα του «κέρδους» είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οπτική του κερδισμένου. Όπως και το αντίκτυπο που έχει το «κέρδος» είναι στην ίδια κατάσταση με την ποιότητα. Άρα συμπεραίνω ότι η οπτική έχει βασική θέση στις αποφάσεις, όπως και στα προβλήματά μας.

Όμως στην εποχή που πρέπει να προβάλλεσαι για να είσαι «φυσιολογικός», η οπτική επηρεάζεται από τους τοξικούς παράγοντες, από τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουμε στην πραγματικότητά μας.

Η λύση της ζωής είναι σαν το φαγητό και την μαγειρική. Αυτό γιατί, για παράδειγμα, μπορεί να μην αρέσκονται με τα μακαρόνια οι περισσότεροι, να τα δυσφημούν και να εμπαίζουν την τεχνική για το μαγείρεμά τους, αλλά μια μειονότητα του συνόλου τα λατρεύει και τα θεωρεί καταπληκτικά και «αγαπάνε» την εύκολη διαδικασία μαγείρεματός τους. Οπότε το σωστό -όσον αφορά στις επιλογές- καλύπτεται στο ακαριαίο όταν έχουν ληφθεί υπόψιν οι συνθήκες, η οπτική και ο τρόπος της ενδεχόμενης «σωστής» κατάστασης.

Εν κατακλείδι, στην εποχή μας θα ήταν πολύ καλό να ασχοληθούμε με πιο βαριά νοήματα για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τοις «παγίδες» τοις κοινής γνώμης που θέλει μη σκεπτόμενα όντα που αρέσκονται σε ό,τι του δώσουν και να έχουν ημιμαθείς απόψεις βάσει τον κόμπλεξ τους. Μια μέρα ακόμα ελεύθερο έχω το πνεύμα μου. Αύριο ίσως να μου το φυλακίσουν και αυτό οι συνθήκες. Ζω, υπάρχω, άρα σκέπτομαι.


₭όλιας

Photo by: Jenni Elric


 

 

 

 

©Κόλιας, Topicαπ 4/10/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: