Οι γραμμές των Νάσκα.


Το Περού αποτελεί μια από τις χώρες με τον μεγαλύτερο γεωφυσικό, καθώς και πολιτισμικό πλούτο. Βρίσκεται στη Νότια Αμερική κι εκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο γεωγραφικό εύρος, συνορεύοντας νότια με τη Χιλή και φτάνοντας ως τον Ισημερινό. Δυτικά βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό και την διασχίζουν οι Άνδεις η μεγαλύτερη οροσειρά της αμερικανικής ηπείρου.

Το Περού σήμερα χαρακτηρίζεται από την πολυπολιτισμικότητά του, καθώς η ιστορία του προκύπτει από τη σύγκριση των ιθαγενών πολιτισμών του με τους Ισπανούς αποίκους. Παγκοσμίως η χώρα είναι γνωστή ως το κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας όπου λέγεται ότι γεννήθηκε στη λίμνη Τιτικάκα την οποία οι ίδιοι λάτρευαν ως Θεό.

Θα μπορούσα να πω κι άλλα πολλά για αυτή την τρομερή χώρα, που προσωπικά θαυμάζω πολύ όμως θα ήθελα να σταθώ σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που με συγκλόνισε.

Στα 550 μέτρα πάνω από τη θάλασσα βρίσκεται η έρημος Νάσκα. Αυτό το κομμάτι της κρύβει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας. Τις γραμμές των Νάσκα (Nazca lines). Μια σειρά εικόνων ζώων, γιγάντιων γεωμετρικών σχημάτων τέλεια ιχνογραφημένων σε μια περιοχή μεγαλύτερη των 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Καθιστούν αδύνατον να πιστέψεις ότι έγιναν από ανθρώπους, πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε ότι έγιναν πριν από τουλάχιστον 1.500 χρόνια.

Η επικρατούσα θεωρία λέει ότι έγιναν από τον πολιτισμό των Νάσκα που κατοικούσε τότε στην περιοχή. Δεν έχει καθοριστεί ακόμα αν οι ζωγραφιές αυτές αποτελούσαν μέρος ενός γιγάντιου ημερολογίου, αστρονομικές ενδείξεις ή αν είχαν θεϊκή ή προστατευτική δύναμη. Από τον ουρανό μπορείς να δεις ζώα, φυτά και γεωμετρικά σχήματα να επεκτείνονται για χιλιόμετρα.

Οι Νάσκα είχαν δημιουργήσει υδραγωγεία που επέτρεπαν τη σπορά σε μέρη όπως η έρημος που οι βροχές ήταν σπάνιες. Χάρη σε αυτές τις κατασκευές γνωρίζουμε ότι οι Νάσκα ήταν σπουδαίοι μηχανικοί. Ωστόσο, η μέθοδος μιας τόσο τέλειας σχεδίασης και η τελειότητα των γωνιών της θα παραμείνουν μυστήριο για πάντα!


₦ικήτα


 

 

 

 

 

 

©Νικήτα, Topicαπ 13/10/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: