Κουράστηκες; Πάλεψε!


Κουράστηκες; Σκέψου το ξανά.  Τι νιώθεις, πώς το νιώθεις… Ο τρόπος που αντιδράς τώρα σε ό,τι κάνεις, ο τρόπος που η «κούραση» σε κάνει ό,τι θέλει. Η εύκολη αυτή παραίτηση είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πάντα στη ζωή! Μην ξεγελιέσαι -ή καλύτερα- μην ξεγελάς τον εαυτό σου.

Η μεγαλύτερη απάτη αυτή είναι. Αυτή που κάνουμε εμείς στον εαυτό μας. Αν πραγματικά θέλεις κάτι, πρέπει να παλέψεις γι’ αυτό. Να πας κόντρα στο φόβο γιατί εκεί είναι που έχουν μασκαρευτεί αυτά που πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι.

Αυτή η κούραση που λες πως νιώθεις, τι σκέψεις σου προκαλεί, τι συναισθήματα; Στο κάτω κάτω τα συναισθήματα είναι αντίδραση των σκέψεών μας. Πάρε ένα λεπτό και σκέψου το… Αυτή η ταραχή, αυτό το άγχος, η κούραση απέναντι σε κάθε τι, από πού προέρχονται; Ποια είναι η ρίζα τους; Η σκέψη σου, φυσικά. Αυτά τα επαναλαμβανόμενα εμμονικά σκιρτήματα μιας φλόγας που τρεμοπαίζει… Το θέμα είναι, όμως, θα την αφήσουμε να μας κάψει ή θα τη σβήσουμε μια και καλή;

Πάλεψε, μην αναλώνεσαι. Είναι μία η ζωή. Νιώσε τι σε κάνει να αισθάνεσαι αυτή η εξάντληση. Μην παρα-σκέφτεσαι, μην αφήνεις τα συναισθήματα σου να σε παρασύρουν. Απλά άφησε την κατάσταση να σε καθηλώσει. Ναι! Καθηλώσου. Ζησ’ το! Θα περάσει, αλλά μέχρι τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Και αφού σε καθηλώσει συνέχισε να κάνεις αυτό που έκανες, λες και η «εσωτερική σου κατάσταση», αυτό το ψεύτικο τράνταγμα του είναι που υφίστασαι, δεν είναι εκεί.

Περίεργο -το ξέρω- για κάποιους, μαζοχιστικό, ίσως. Δοκίμασέ το όμως. Η κούραση πολλές φορές τα αρνητικά συναισθήματα και οι σκέψεις προέρχονται από αντιστάσεις, από όρια που δεν έχουμε βάλει, από ανασφάλειες που καθόλου δεν μας εξελίσσουν.

Μια πάλη εσωτερική που κάποια στιγμή θα γίνει αναπόφευκτα. Με διαφορετικό αποτέλεσμα για τον καθένα κάθε φορά. Είτε με την συναίνεσή σου, είτε χωρίς. Αν δεν γίνει, αν δεν μπεις έστω στη διαδικασία της δοκιμής, να ξέρεις ότι ίσως καείς.


ℒuna

Photo by: Panagiotis Vikatos


 

 

 

 

 

 

©Luna, Topicαπ 25/10/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: