Ένας αθεράπευτα εσωστρεφής με μάσκα εξωστρεφή, όσο το αντέχεις. Αυτό είσαι. Τι κανείς; Πώς ζεις; Σε μια κοινωνία ζούμε που η εξωστρέφεια θριαμβεύει και η εσωστρέφεια κάτω από το χαλάκι κρύβεται, σα να μην υπάρχει.

Εναντίωση στην ευθραυστότητα. Επικρατεί η κυριαρχία του έξω, η άντληση ενέργειας από το γύρω κόσμο, από καταστάσεις, από οποιαδήποτε είδος συνάντησης… Αυτό είναι το «δυνατό σημείο» του εξωστρεφή. Για κάποιον άλλον, όμως, ονόματι εσωστρεφή σαν στην αχίλλειο πτέρνα χτύπημα φαντάζει όλη αυτή η ανθρώπινη συναναστροφή.

Όταν από μέσα σου η δύναμη πηγάζει, όταν από μέσα σου ενέργεια αντλείς, όταν η επαναφόρτισή σου μόνο με χρόνο και με τον εαυτό σου μπορεί να πραγματοποιηθεί, η πολύωρη έκθεση σε κόσμο ισοδυναμεί με εξάντληση. Μόνο αν είσαι και εσύ ένας εσωστρεφής θα με καταλάβεις. Τροφή μας είναι η στροφή προς τα μέσα, τροφή τους είναι η στροφή προς τα έξω. Τίποτα κακό με αυτό. Αξιοθαύμαστο, αξιοζήλευτο μπορώ να πω, αλλά διαφορετικό.

Σε μια κοινωνία ζούμε που η στροφή προς τα έξω κυβερνά, ενώ η εσωστρέφεια θάβεται βαθιά. Εσύ όμως, τι; Υποφέρεις; Μια μάσκα συνεχίζεις να φοράς και να αρνείσαι το πραγματικό σου πρόσωπο; Μια μάσκα που, ούτως ή άλλως, σύντομη ζωή θα έχει. Διότι είναι εύθραυστη, σαν από κόκκους άμμου φτιαγμένη. Με μια βροχή, μια καταιγίδα, ένα κύμα… καταστροφή.

Για ποσό καιρό θα αντέχεις την αντίσταση που φέρεις στον ίδιο σου τον εαυτό; Αυτό που ξέρεις ότι είσαι και χρειάζεσαι, μην το απορρίπτεις. Προτεραιότητα τον εαυτό σου κανε, μη νιώθεις τύψεις που σου ταιριάζει να είσαι κατά μόνας. Είσαι και επιλέγεις τα κομμάτια σου. Δέξου το εαυτό σου όπως είναι και πολύ απλά πίστεψε ότι είσαι ακριβώς εκεί που πρέπει να είσαι, την κάθε ώρα και στιγμή.


ℒuna

Photo by: Despina Niki


 

 

 

 

 

 

©Luna, Topicαπ 1/11/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: