Περί εθισμού.

Περί εθισμού.

Κάποιες φορές νομίζω ότι ο εθισμός δεν υπάρχει. Άλλες κόβω το χέρι μου για την ύπαρξη του. Τον φαντάζομαι σαν ένα φάντασμα που θέλει την προσοχή σου για να ζήσει. Η μορφή του ποικίλει απίστευτα. Έχει την ικανότητα να κρύβεται, να αναπτύσσεται και τελικά να παίρνει τον έλεγχο -με τις κατάλληλες συνθήκες, όμως- προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί. Ο βασικός λόγος ύπαρξης-στόχου του είναι η πλάνη του κατακτημένου. Να καταφέρει να εδραιώσει την ύπαρξη του, ώσπου να βρεθεί στο ζενίθ του εθισμού που θα το όριζα ως ευτυχία της αιχμαλωσίας δηλαδή όταν πλέον σ’ έχει -με τη θέλησή σου- κυριεύσει και είσαι ευτυχισμένος που είστε μαζί στην καταστροφή σου.

Τότε θα χτυπήσουν τρείς καμπάνες. Τρία μικρά ασήμαντα γεγονότα, συνήθως καθημερινής φύσεως που θα σου δώσουν να καταλάβεις ότι έχεις θέμα. Προσωπικά έχω ακούσει δύο ήδη. Δεν θα αναλύσω τι και πώς, γιατί δεν χρειάζεται, άσε που ποικίλει απίστευτα η εκάστοτε καμπάνα ως προς τον τρόπο και τις συνθήκες που θα σου χτυπήσει. Δύο πραγματάκια θα σε συμβούλευα. Όσο το δυνατόν μπορείς να κάνεις αυτοκριτική με αντικειμενικότητα (μέσω απόψεων τρίτων, με επιχειρήματα και νόημα, όχι το κράξιμο που μόνο κακό κάνει). Δεύτερον, πάρε την εξής απόφαση: Ή συνεχίζεις και αποδέχεσαι την κατάσταση και τα αποτελέσματα της ή επικεντρώνεσαι στον διωγμό του εθισμού. Το δεύτερο είναι το σωστό για μένα αλλά τι να ξέρω και ‘γω…

Τέλος, προτείνω να κάψεις στην πυρά της εξέλιξης κάθε εθισμό σου και από τις στάχτες του δημιούργησε εργαλείο -αν αξίζει ή το χρειάζεσαι, αλλιώς άστο. Δύο είναι η μεγαλύτερες φυλακές μας: τα ανούσια και εγωιστικά θέλω και οι εθισμοί που μιμούνται την ευτυχία.


₭όλιας

Photography credits: Kerasia


 

 

 

 

 

©Κόλιας, Topicαπ 30/12/18

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: