Τι πρέπει να ξέρεις για τις μετακινήσεις στο Λονδίνο.| Topic Travellers

Τι πρέπει να ξέρεις για τις μετακινήσεις στο Λονδίνο.| Topic Travellers

Το μετρό του Λονδίνου έχει κάπου στις δέκα γραμμές και καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό της πόλης γι’ αυτό και σου συστήνω ανεπιφύλακτα να εκδόσεις μια oyster card. Βγαίνει σε οποιοδήποτε γραφείο, οποιουδήποτε σταθμού (όχι στα μηχανήματα) και μπορείς να τη φορτίσεις με το κόμιστρο της μιας εβδομάδας (50€, περίπου 44£) αν πρόκειται να μείνεις αρκετές μέρες και σκοπεύεις να μετακινηθείς με μετρό και λεωφορεία. Θα σε βολέψει σίγουρα περισσότερο από το να εκδίδεις κάθε φορά νέο εισιτήριο (2,40£). Να είσαι προσεκτικός γιατί πρέπει να τη χτυπάς κάθε φορά τόσο μπαίνοντας όσο και βγαίνοντας από το μετρό, είτε έχει μπάρες, είτε όχι γιατί αλλιώς θα χρεωθείς και δεν θα σε αφήνει να την χρησιμοποιήσεις ώσπου να πληρώσεις την διαφορά.

Στην Αγγλία, όπως και στις περισσότερες χώρες με συνάλλαγμα, είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου ένα ποσό αλλαγμένο σε μετρητά του αντίστοιχου νομίσματος. Συγκεκριμένα, στην Αγγλία χρησιμοποιούν τις λίρες (£). Αυτό γιατί οι ελληνικές κάρτες δεν περνάνε σε όλα τα μαγαζιά και θα ήταν κρίμα να μείνεις ξεκρέμαστος τη στιγμή που έχεις χρήματα. Μέρη που μπορείς να κάνεις αυτήν την αλλαγή υπάρχουν παντού, από το αεροδρόμιο, στους δρόμους και φυσικά σε οποιαδήποτε τράπεζα (είτε ελληνική είτε αγγλική). Γενικότερα η αντιστοιχία είναι περίπου 1£ = 1.20€ οπότε να έχεις στο νου σου αυτή την απόκλιση για να αποφύγεις τυχόν εκπλήξεις.

Κατά τ’ αλλά, είναι δεδομένο ότι δεν θα χρειαστείς τα γυαλιά ηλίου σου- θα πρέπει όμως να κουβαλάς πάντα μαζί σου μια ομπρέλα γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα σε πετύχει η βροχή. Και λόγω αυτού και της γενικότερης υγρασίας, το κρύο τους είναι διαπεραστικό, αρκετά διαφορετικό απ αυτό που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσεις να πάρεις μαζί σου ζεστά ρούχα.

Αυτά για σήμερα, τα υπόλοιπα στο επόμενο επεισόδιο…


₦ικήτα

Φωτογραφία εξωφύλλου της ίδιας


 

 

 

 

 

 

 

©Νικήτα, Topicαπ 29/3/19

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: