Φίλοι σαν και αυτούς…

Φίλοι σαν και αυτούς…

Το μαγικό με την πραγματικότητα είναι ότι έχει πάρα πολλά για να μάθεις. Συνήθως μαθαίνεις μέσω της εμπειρίας ή της πληροφορίας και αρχίζεις να πιστεύεις πως ο κόσμος είναι για ‘σένα. Ίσως και να είναι. Βέβαια, η μέγιστη εμπειρία απαιτεί την πραγματοποίησή της μαζί με κάποιον άλλον. Έτσι, θα μπορέσεις να καταλάβεις πολύ περισσότερο τι θα μπορούσε να σημαίνει μια εμπειρία.

Πολλές καταστάσεις θέλουν να με κάνουν να πιστέψω το αντίθετο, αλλά έχω τρεις-τέσσερις άλλες που «υπογράφουν»… Σημασία μάλλον έχουν οι εμπειρίες με αυτούς που θα ξέρουν πριν σκεφτείς καν αυτό που χρειάζεται η κατάσταση σου. Όχι πάντα. Ούτε οπότε το χρειαστείς… Θα το κάνουν τότε που η κατάσταση τους αφήνει. Σε ανύποπτο (ή και όχι τόσο) χρόνο. Δεν είναι η οικογένεια, έχουν άλλο ρόλο. Είναι υπεύθυνοι για να σε «προστατέψουν» χωρίς να κάνουν πολλά. Μόνο με το τρόπο που φέρονται και δρουν. Αν είσαι τυχερός και έχεις τέτοιους ανθρώπους τότε σίγουρα έχεις πιθανότητες να πιεις πολλή ευτυχία στο μπαρ της ζωής σου.

Αν και είναι συνήθως κοντά μου, πρέπει να καταλάβω ποιοι είναι και ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Έχουν το ταλέντο να σε αναβαθμίζουν απλώς παρατηρώντας τους. Ίσως μιλάτε και είστε φίλοι. Όμως, αν οι πράξεις μετράνε, ας δούμε τις πράξεις με άλλο μάτι…. Εγώ έχω έξι. Μπορεί να αυξηθούν, μπορεί να μειωθούν -που ήδη μειώθηκαν… Όμως, πού ξέρεις; Ίσως εγώ και συ να μπορέσουμε να γίνουμε αυτοί οι άνθρωποι για κάποιους άλλους. Τότε θα γευτείς και θα γευτώ την πραγματικό σφηνάκι ευτυχίας…


₭όλιας

Photography credits: Mary Zacharaki


 

 

 

 

 

©Κόλιας, Topicap 29/5/19

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: