Η κατάρρευση των πάντων.

Η κατάρρευση των πάντων.

Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος. Τα βράδια πλέον είναι δροσερά στο κέντρο της πόλης. Όμορφες στιγμές και χαμόγελα κάνουν τις μέρες ομορφότερες. Απότομες όλες οι αλλαγές.

Αλλαγές, κάτι τόσο αντιφατικό πάντα. Αλλαγές ευχάριστες, είναι σίγουρα κάτι θετικό, γιατί να μας τρομάζουν τόσο; Γιατί ο φόβος έρχεται να ταράξει κάτι όμορφο; Γιατί να φοβόμαστε να εμπιστευτούμε; Τα βράδια αγκαλιάζουμε τους φόβους μας για να κοιμηθούμε. Δεν πιστεύουμε εύκολα στα λόγια, όταν τα λόγια τελικά γίνουν πράξεις αυτό μας τρομάζει και μας ευχαριστεί ταυτόχρονα. Πόσο περίεργο αυτό το συναίσθημα; Όλη μας η ζωή είναι γεμάτη περίεργα και αντιφατικά συναισθήματα. Σιγά-σιγά η όρεξη για ζωή επιστρέφει. Ίσως κρατήσει λίγο, Ίσως πολύ. Κανείς δεν μπόρεσε να υπολογίσει πόσο θα τον επηρεάσει ένα απρόβλεπτο γεγονός.

Σκόρπιες σκέψεις αρχίζουν να μπαίνουν σε σειρά, θετικό συναίσθημα. Η σιγουριά μας ότι όλα θα τα καταφέρουμε. Αντιφατικό συναίσθημα και αυτή η σιγουριά, ένα μικρό απρόοπτο μπορεί να μας ρίξει τόσο πολύ και να καταρρεύσουν πάλι τα πάντα. Δεν το θέλουμε μα το φοβόμαστε, Αφού πάντα έτσι γίνεται γιατί τώρα να αλλάξει κάτι; Αυτή είναι η προστασία μας, να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το απρόοπτο που μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Αυτές οι σκέψεις δεν μας δηλητηριάζουν όμως την κάθε μας χαρά; Αυτό ακριβώς κάνουν. Πόσο ανάγκη έχουμε να χαρούμε και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από μία ενδεχόμενη πτώση; Δύο συναισθήματα εντελώς αταίριαστα μεταξύ τους, δύο συναισθήματα που το ένα εμποδίζει το άλλο. Κάθε μέρα κάνουμε μικρά βήματα, τα χαιρόμαστε, μα ξέρουμε πως κάποια στιγμή θα έρθει η πτώση και η κατάρρευση των πάντων. Μία μέρα ξανά θα καταρρεύσει όλος μας ο κόσμος και θα μαζέψουμε ξανά τα κομμάτια μας από την αρχη. Δεν μπορούμε ποτέ να το αποφύγουμε.

Απότομες οι αλλαγές, μα τόσα θετικές. Φοβίες, ανασφάλεια, καθετί αρνητικό σιγά σιγά απομακρύνεται γιατί δινει χώρο σε θετικά συναισθήματα. Γιατί αλλάζουν όλα τόσο γρήγορα;


Κοκκινόμαλλο Τέρας

Photography credits: Eleni Karagianni 


 

 

 

 

 

 

©Κοκκινόμαλλο Τέρας, Topicap 27/8/19

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: