Οι άνθρωποι που καπνίζουν για να πεθάνουν.


Θα τους δεις στις στάσεις των λεωφορείων και στα σκαλιά εταιριών να ρουφάνε τον καπνό με μανία. Κάθε που σβήνουν ένα τσιγάρο, αμέσως αναζητάνε το επόμενο.
Δεν είναι σοβαροί, συνήθως γελάνε πολύ. Τα μάτια τους είναι γεμάτα ζωή, και πάντα μιλάνε για τα πιο ενδιαφέροντα θέματα.
Φαίνονται όταν περπατάνε (πολλές φορές κι όταν απλώς στέκονται) σαν να έχουν ακουμπισμένο στους ώμους ένα γιγάντιο φορτίο. Δεν μιλάνε ποτέ γι’ αυτό, φαίνεται όμως από τον τρόπο που θαμπώνει η έκφρασή τους κάθε φορά που χάνονται στις σκέψεις τους.
Δύσκολα θα καταλάβεις τι σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι. Τα πιο απίθανα πράγματα, στις πιο απίθανες στιγμές. Και πάντα τα κρατάνε για τους εαυτούς τους, με το θαμπό τους βλέμμα που θαμπώνει κι άλλο από το σύννεφο καπνού που τους ακολουθεί συνεχώς.
Καπνίζουν γρήγορα και οι περισσότεροι από αυτούς θα σου πουν ότι δεν έχει καθόλου καλή γεύση το τσιγάρο. Το σιχαίνονται. Καπνίζουν γρήγορα, δεν το κάνουν για απόλαυση ούτε από γούστο.

Θα τους βρεις σε νοσοκομεία, σε σχολεία και σε δημόσιες υπηρεσίες. Θα τους βρεις στα γήπεδα και τις επαύλεις. Μπορεί να συναντήσεις μερικούς από αυτούς σε μεγάλες εταιρίες και συχνά σε σούπερ μάρκετ, περίπτερα, φούρνους, στις λαϊκές και τα κρεοπωλεία.

Άνθρωποι που δεν καπνίζουν για να το απολαύσουν.
Άνθρωποι που καπνίζουν για να πεθάνουν.


₦ικήτα

Photography credits: Panos Kympou


 

 

 

 

 

 

©Νικήτα, Topicap 1/11/19

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: