Μην περιμένεις τις γιορτές για να δείξεις την αγάπη σου.


Τα Χριστούγεννα είναι ξεκάθαρα η περίοδος της χρονιάς όπου δε γεννιούνται καινούρια
συναισθήματα, απλώς ενισχύονται κατά πολύ τα ήδη υπάρχοντα. Είναι πραγματικά περίεργο το ότι μπορεί να γίνει η καλύτερη αλλά και η χειρότερη εποχή του χρόνου.
Οι μισοί τα λατρεύουν κι οι άλλοι μισοί δεν τα αντέχουν. Εγώ λίγο κι απ’ τα δύο. Ή, τουλάχιστον, μπορώ να πω ότι πέρασα κι από τις δύο φάσεις.
Γενικά αν καταφέρεις να πετάξεις τη μάσκα την υποκρισίας με το ποιους και πώς πρέπει να περάσεις τα Χριστούγεννα, το σύνολο που μένει, κάτι λέει. Πρέπει να πας από τους τάδε συγγενείς για να μη σε σχολιάσουν και γιατί “έτσι κάνουμε για τα Χριστούγεννα”. Το ότι τους βλέπεις μόνο μια φορά το χρόνο, είναι άσχετο. Πρέπει να πας σε ένα
μεγάλο κέντρο, σε ένα κλαμπ μέχρι πρωίας, να στολίσεις ένα δέντρο δέκα μέτρα, να ντυθείς Άγιος Βασίλης, να ασχοληθείς με ένα κάρο δώρα…

Ποιος λέει ότι πρέπει; Μπορεί να θες να κάτσεις ήσυχα ήσυχα στο σπίτι σου, να κάνεις τα δώρα που προτιμάς εσύ και να φας αυτό που θες εσύ. Να είσαι με αυτούς που θέλεις και να κάνεις αυτό που θέλεις.

Μας αρέσει να λέμε ότι τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, όπως μας αρέσει να λέμε επίσης ότι θα έπρεπε να δείχνουμε αγάπη κάθε μέρα. Τι είπαμε όμως πριν λίγο; Ότι τα Χριστούγεννα δεν μπορούν να γεννήσουν συναισθήματα, αλλά εντείνουν τα ήδη υπάρχοντα. Στους ανθρώπους αρέσει να γιορτάζουν, γιατί έτσι η αγάπη στην καρδιά τους βρίσκει ευκαιρία να σταματήσει το καθημερινό κρυφτό της και να βγει στο φως.
Μην κρύβεις την αγάπη, φιλαράκι. Κράτα την ολοφάνερη και απλώς βάλε τη να χορέψει έναν χορό παραπάνω, τώρα που έρχονται οι γιορτές.


₭ΑΤΕΡΙΝÂ

Photography credits: Despina Niki


 

 

 

 

 

©Κατερίνα, Topicap 22/11/19

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: