Γίνε αυτό που εύχεσαι.

Γίνε αυτό που εύχεσαι.

Το 2020 ξεδιπλώνει τις πρώτες του ημέρες και οι ευχές δίνουν και παίρνουν. Άλλες τυπικές, άλλες εγκάρδιες, άλλες σύντομες, άλλες μακροσκελείς. Τα ίδια όμως δε λέμε και κάθε χρόνο;

Τι αλλαγή περιμένουμε ακριβώς να φέρει ο καινούριος χρόνος; Τι ευχόμαστε συνήθως; Προσωπικά, πέρα από “υγεία πάντα, κι όλα τ’ άλλα έρχονται” δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Τι άλλο υπάρχει; Χαμόγελα; Ευτυχία; Καταξίωση; Πρόοδος; Ποιος ακριβώς θα τις φέρει αυτές τις αλλαγές; Πάντως, σίγουρα όχι μια έξτρα περιστροφή γύρω από τον ήλιο.

Αν κάποιος μπορεί να τις φέρει, είσαι εσύ. Εσύ θα γίνεις το χαμόγελό σου, η πρόοδος σου. Εσύ θα γίνεις η ευτυχία σου, σύμφωνα με το πώς την ορίζεις. Εσύ θα φέρεις πράγματα στη χρονιά σου, που αργότερα θα τα θυμάσαι ως σημαντικά της στοιχεία και θα τα συμπεριλάβεις στην ανασκόπησή σου. Εσύ θα γίνεις αυτό που εύχεσαι.

Όπως για κάθε χρόνο, θα έχεις στιγμές που σου προκάλεσαν κάθε είδους συναίσθημα, οι οποίες θα γίνουν αναμνήσεις που θα σου δώσουν μαθήματα και εμπειρίες. Θα νιώθεις το ίδιο του χρόνου τέτοια μέρα, διότι ένιωθες έτσι και πέρυσι. Σχεδόν το ίδιο, δηλαδή, διότι ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για στασιμότητα, αλλά για αλλαγές. Παρ’ όλα αυτά, οι ευχές για τη νέα χρονιά ουσιαστικά μένουν ίδιες.

Δεν υπάρχει λόγος να είναι το 2020 καλύτερη ή χειρότερη χρονιά από όσες προηγήθηκαν. Σίγουρα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, όμως κάθε χρονιά είναι μοναδική. Ή μάλλον, εμείς με τον τρόπο μας την κάνουμε μοναδική.

Να έχουμε όλοι -άλλη- μια μοναδική χρονιά!


₭ΑΤΕΡΙΝÂ

Photography credits: Λούνα


 

 

 

 

 

 

 

©Κατερίνα, Topicap 3/1/20

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: