«Καλή χρονιά!» ευχόμαστε και ξαναευχόμαστε τις τελευταίες 3 – 4 μέρες σε φίλους, σε συγγενείς, σε άγνωστους και περαστικούς. Η ευθυμία των γιορτών και ο ερχομός της νέας χρονιάς μάς γεμίζει ευχάριστα συναισθήματα. Πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν ακόμα τη χριστουγεννιάτικη άδειά τους αλλά ακόμα και αυτοί που έχουν γυρίσει στη ρουτίνα τους είναι υπό την επήρεια ακόμα του άφθονου φαγητού και ποτού που μας κυρίευσε αυτή την περίοδο.

Χαρακτηριστικό, ωστόσο, της αλλαγής του χρόνου είναι οι στόχοι που βάζουμε για να πραγματοποιήσουμε το έτος που έρχεται… Στόχοι ακατόρθωτοι, στόχοι δύσκολοι, στόχοι που επηρεασμένοι από τους γύρω μας βάζουμε αλλά και στόχοι που προκύπτουν από όλα όσα μας έμαθε η χρονιά που πέρασε.

Γιατί όμως βάζουμε τώρα στόχους; Γιατί δε βάζουμε στόχους 20 Μαΐου ή 17 Αυγούστου ή 30 Νοεμβρίου; Είναι στόχοι που μπορούν να πραγματοποιηθούν αφού μπει ο Γενάρης; Είναι μία σαδομαζοχιστική συμπεριφορά απέναντι στον εαυτό μας ώστε να ξεκινά κάθε νέος χρόνος με όλο και μεγαλύτερο βάρος στην πλάτη μας; Είναι ένας τρόπος αυτοτιμωρίας, ώστε κάθε Δεκέμβρη να απογοητεύεσαι ενδόμυχα που δεν πραγματοποίησες όσα είχες φορτώσει στον εαυτό και έτσι για “τιμωρία” να βάζεις στον πύργο αυτό ακόμα περισσότερα τουβλάκια;

Με το Jenga θα το παρομοιάσω εγώ. Και ξέρεις τι… όσο περισσότερα τουβλάκια τοποθετείς, ο πύργος σύντομα θα αρχίσει να γέρνει και σίγουρα θα πέσει -και ο κρότος του σίγουρα θα είναι ηχηρός.

Θέλεις τη γνώμη μου; Βάλε κάθε μέρα που ξυπνάς πέντε μικρούς, εφικτούς στόχους και θα δεις τη ζωή σου ν’ αλλάζει ριζικά. Βάλε στόχο να χαμογελάς περισσότερο μέσα στη μέρα. Βάλε στόχο να κρατάς την πλάτη σου ίσια ώστε να αναπνέεις καλύτερα, να σκέφτεσαι γρηγορότερα να μιλάς καθαρότερα. Βάλε στόχο να πίνεις ένα ποτήρι νερό παραπάνω τη μέρα. Βάλε στόχο να μιλάς, να φιλάς, και να αγκαλιάζεις τους ανθρώπους που αγαπάς λίγο περισσότερο. Βάλε στόχους που θα κάνουν εσένα καλύτερο μέρα με τη μέρα, βάλε στόχους που σου φαίνονται εύκολοι, και όταν τους πραγματοποιήσεις να δεις πόσο ευκολότερο θα είναι να πας στους επόμενους.

Παίξε Jenga για να κερδίσεις, όχι για να αποδείξεις κάτι. Φτιάξε πύργους μικρούς, σταθερούς, βγάλε τα τουβλάκια σου ένα – ένα και έπειτα φτιάξε νέους.


ℇstella

Photography credits: Λούνα


 

 

 

 

 

 

©Estella, Topicap 5/1/20

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: