«Θέλετε πράγματι να ζήσω;»

«Θέλετε πράγματι να ζήσω;»

«Okay. No uterus, no oponion»
-Rachel Green, «Φιλαράκια» S8E14

Κακός χαμός έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με την αφίσα στο μετρό της Αθήνας και το ζήτημα της έκτρωσης. Όχι ότι δεν ήταν πάντοτε κόκκινο πανί έτσι κι αλλιώς, δηλαδή.

Ας αρχίσουμε από το γεγονός ότι η αφίσα αντί να ενημερώνει υπεύθυνα για τη διαδικασία αυτή, περιορίζεται στο να ασκεί απλώς συναισθηματικο εκβιασμό στις γυναίκες. Η κοινωνία μας απέχει ακόμα πολύ από το να σταματήσει να πολεμά το γυναικείο φύλο, έστω και έμμεσα, στοχεύοντας στα ζητήματα που το αφορούν.

Εδώ όμως δε μιλάμε μονάχα για μισογυνισμό, αλλά για μισανθρωπισμό γενικότερα. Διότι, φίλε μου, αν νοιαζόσουν για την ανθρώπινη ζωή, δε θα ήθελες να κάνεις κουμάντο στις μήτρες των άλλων γυναικών. Αν νοιαζόσουν για την ανθρώπινη ζωή, θα σε ενδιέφερε να ενημερώνεται ο κόσμος πρώτα για την υγιή σεξουαλική ζωή και την αντισύλληψη ώστε να μειωθούν αυτές οι περιπτώσεις. Γιατί αν νομίζεις ότι η έκτρωση είναι μια απόφαση που παίρνει μια γυναίκα με ελαφρά την καρδία, είσαι βαθιά νυχτωμένος. Γιατί κάθε γυναίκα έχει τη δική της ιστορία και τον δικό της λόγο, που στην τελική δεν είναι δουλειά σου.

Αν νοιαζόσουν για την ανθρώπινη ζωή, θα φρόντιζες να υπάρχει σωστή κρατική μέριμνα και βοήθεια για παιδιά που γεννήθηκαν και που «αφήσαμε να ζήσουν». Πώς θα ζήσουν, αλήθεια; Μήπως νοιάζεσαι για τα χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν εν μέσω πολέμου, που έγιναν πρόσφυγες για να μπορέσουν να σώσουν τη ζωή τους; Μήπως νοιάστηκες στο να εξασφαλίσεις μια καλύτερη ζωή για όλα τα παιδιά αυτού του κόσμου;

Δεν νοιάζεσαι. Επομένως δεν τα αφήνεις να ζήσουν. Μήπως, λοιπόν, είσαι απλώς υποκριτής που σε νοιάζει απλά να μη διακοπεί μια κύηση;

Αρα δεν είσαι υπέρ της ζωής και μη μας κοροϊδεύεις. Απλώς προσπαθείς να επιβληθείς εκεί που δε σου πέφτει λόγος. Για το να είσαι υπέρ της ζωής δε σηκώνει εκπτώσεις. Ή είσαι ή δεν είσαι, για όλους και για όλη τη διάρκεια του ανθρώπινου βίου.


Κατερίνα


 

 

 

 

©Κατερίνα, Topicap 17/1/20

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: