Αύριο είναι μια άλλη μέρα (;)

Αύριο είναι μια άλλη μέρα (;)

Μαυρίλα, αρνητικές σκέψεις, φόβος…. Τι σε φοβίζει; Δεν ξέρεις…. Ποτέ δεν έμαθες τελικά. Νιώθεις πως δεν αντέχεις. Και τι να κάνεις; Δεν έχεις επιλογή πια. Πρέπει για ακόμα μια φορά να πιεστείς, να περάσει και αυτή η μέρα. Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Μα γιατί να το λέμε αυτό; Γιατί να συμβιβαστούμε στην ιδέα ότι αύριο είναι μια άλλη μέρα;

Σίγουρα είναι κάτι που ισχύει, μα δεν ξέρεις, ίσως είναι καλύτερη, ίσως χειρότερη. Και έστω ότι είναι καλύτερη, με τι όρεξη θα την απολαύσεις; Αν είναι χειρότερη, πάλι δε μπορείς να κάνεις ότι συνηθίζεις πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις. Στη δική μου περίπτωση, ένα ήταν, είναι και θα είναι το γιατρικό στις φρίκες μου: 48 ώρες σε ένα δωμάτιο με απόλυτο σκοτάδι, παρέα με νερό, τσιγάρα και τα CD του Σαββόπουλου. Πάντα με ηρεμούσε η φωνή του. Μετά το πρώτο 24ωρο που έπαιζε Σαββόπουλος χωρίς σταματημό και που κάπως είχα πάρει κι εγώ τα πάνω μου, σειρά έπαιρναν Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Υπόγεια Ρεύματα και Θάνος Μικρούτσικος.

Μετά από αυτές τις δύο μέρες είχα τη δύναμη πια να βγω στον κόσμο. Πια δεν μπορώ. Ακόμα ένας λόγος να μεγαλώνουν οι φρίκες, και ακόμα μια φοβία, τι θα κάνω εκείνη την ώρα που θα ξέρω πως δεν έχω άλλες δυνάμεις; Πώς θα κατεβάσω το γενικό χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό; Πώς θα κρατηθώ να μην καταρρεύσω για ακόμα μια φορά; Με κούρασε, αλήθεια, κάθε λίγο αυτό το restart που αναγκάζομαι να κάνω στη ζωή μου μετά που καταρρέω και φτάνω στο μηδέν. Βαρέθηκα να πιάνω πάτωμα και μετά να νιώθω αδύναμη να σηκωθώ ξανά.

Όλα με κούρασαν. Ούτε τις σκέψεις μου δεν αντέχω πια. Ούτε εμένα, καμιά από τις εκδοχές μου.

Αύριο είναι μια άλλη μέρα.


Ḱοκκινόμαλλο Ṱέρας

Photography credits:Kornilia H.


 

 

 

 

 

 

 

©Κοκκινόμαλλο Τέρας, Topicap 18/2/20

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: