Έχω μια αγάπη για τις ιστορίες που πλάθω μέσα στο μυαλό μου, και μια εμμονή με τις αλληγορίες.

Με την ίδια λογική, έχω μια πεποίθηση πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ανά δύο, και μια θεωρία πως ενώνονται με δύο νήματα.

Τα νήματα είναι καλά πλεγμένα σε δύο κουβάρια και οι άκρες τους δεμένες με ένα σφικτό κόμπο στη μέση. Το ένα νήμα το κρατάω εγώ και το άλλο εσύ. Και κάπως έτσι πορευόμαστε.

Η απόσταση δεν έχει σημασία όσο ο κόμπος παραμένει, όμως πρέπει να θυμόμαστε πως ο κόμπος μπορεί να λυθεί και τότε θα τελειώσει. Ακόμα κι αν βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο.

Με αυτό ριζωμένο στη σκέψη μας και το νήμα σφιχτά στο χέρι συνεχίσαμε τις ζωές μας άλλοτε μακρυά ο ένας από τον άλλο και άλλοτε δίπλα. Και κάπως έτσι πορευόμασταν.

Από την αρχή φοβόμουν τον κόμπο και τι θα γινόταν αν ποτέ σταματούσε να υπάρχει, γι’ αυτό όταν το τράβαγες πολύ, εγώ δεν το τράβαγα καθόλου και σου έδινα χώρο να το τραβήξεις περισσότερο. Κι όταν ήθελα να το τραβήξω εγώ, πάντα ήθελες κι εσύ, κι επειδή ακόμα και τότε πρώτα ερχόταν ο φόβος, πάλι σε άφηνα και έκανα πίσω. Και κάπως έτσι πορευόμασταν.

Και πέρασαν μήνες, και πέρασαν χρόνια και τα νήματα που χάρις τον κόμπο είχαν γίνει ένα, μεγάλωναν και μίκραιναν και ο κόμπος κρατούσε. Και κάπως έτσι πορευόμασταν.

Μέχρι που κάναμε το λάθος.

Κανείς δεν μας το είχε πει, ούτε όμως κι εμείς το σκεφτήκαμε πως ο κόμπος δεν ήταν το μόνο που έπρεπε να προσέχουμε. Γιατί ο κόμπος μπορεί να λυθεί, όμως και το νήμα κάποια στιγμή τελειώνει.

Και κάπως έτσι συνεχίσαμε να πορευόμαστε.

Χώρια.


Βασιλική

Photography credits:Despina Niki


 

 

 

 

 

 

 

 

©Βασιλική, Topicap 2/4/20

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: