Γνωρίζοντας τον κόσμο | Topic-U


Όλα πηγάζουν από το ποσό πρόθυμοι είμαστε να εξερευνήσουμε τα πράγματα γύρω μας.

Το βρεφος σηκώνεται πρώτη φορά να πατήσει στα πόδια του, γραπώνεται με τις χούφτες του και πάντα για να ορθώσει το ανάστημά του και να κοιτάξει γύρω του, να πει «τι ‘ναι αυτό; Τι ‘ναι τ’ άλλο». Το παιδάκι αρχίζει τρέχει, πέφτει, γελάει και ρωτάει, ρωτάει στα πάντα «τι;», «γιατί;». Είναι αυτές οι ερωτήσεις που του προσφέρουν μια γνώση στα ενδότερα του κόσμου, εκτείνει τα δυο του χέρια και αγκαλιάζει την πληροφορία που του δίνεται, φαντάσου την να περνάει μέσα από τα γρανάζια μιας μηχανής και την επεξεργάζεται, όταν την χρειαστεί θα την ανασύρει και μ’ αυτή θα πορευτεί τα χρόνια της ζωής του.

Ο έφηβος, ο έφηβος είναι η αποκορύφωση της ανάγκης για βουτιά στη γνώση. Με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και στο μυαλό είναι τα πάντα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Δύει το παιδικό συναίσθημα και ανατέλλει η δίψα για το σεξουαλικό στοιχείο, η δίψα για την περιπέτεια, ανοίγει την κουρτίνα στον κόσμο των ενηλίκων και γεύεται την ωριμότητα. Πρώτες εμπειρίες αντιμέτωπος με τον κόσμο ως ίσος. Πρώτες κάλπες, πρώτες κάλπικες αγάπες, πρώτα λάθη και άπατες.

Μπράβο σου, προχωράς με επιτυχία στο επόμενο επίπεδο. Μπορείς ως ενήλικας να νομίσεις ότι τα ξέρεις όλα, μπορείς να βγεις μπροστά και να πεις στην επόμενη γενιά: «Έλα, κάτσε δίπλα μου να σε μάθω εγώ πώς να ζεις»… δύσκολο. Τι θα τους πεις; Νομίζεις ανακάλυψες όσα είχες ν’ ανακαλύψεις; Μην πάψεις ποτέ να ψάχνεις απαντήσεις στις απορίες σου. Μην πάρεις ποτέ για δεδομένο ότι έχεις όλη τη γνώση στα χέρια σου γιατί εν τέλει όλα πηγάζουν από το πόσο πρόθυμοι είμαστε να εξερευνήσουμε τα πάντα γύρω μας.


Σουζάνα

Photography credits: Panagiotis Vikatos



Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: