Όμως το δικό τους «Σ’ αγαπώ» σημαίνει «Αντίο» | Topic-U

Όμως το δικό τους «Σ’ αγαπώ» σημαίνει «Αντίο» | Topic-U

Την περίμενε στο ίδιο σημείο όπως κάθε φορά… Είχαν να βρεθούν βδομάδες. Αυτή αγχωμένη να προσπαθεί να δείξει ψύχραιμη, παρόλο που μέσα της κυριαρχούσε μια καταιγίδα καθώς πήγαινε προς το αυτοκίνητο. 

Ένιωθε ότι πνίγεται μέσα σε αυτή αλλά ένιωθε ότι αυτή η καταιγίδα έφτασε στο τέλος της. Είχε αυτό το προαίσθημα ότι θα σωπάσει μια για πάντα. Πρώτη φορά ένιωθε έτσι, δεν μπορούσε να το εξηγήσει αλλά ένα κομμάτι της δεν ήθελε να πάψει αυτή η ταραχή. Της άρεσε να παίζει με τα όριά της, με τα όριά του, με τα όριά τους. Έπαιζαν μαζί άθελά τους, τους έβγαινε φυσικά και αβίαστα. Πάθος, εγκεφαλική έλξη… Αυτό επικρατούσε μεταξύ τους. Συμβάδιζαν, καταλάβαιναν ο ένας τον άλλον και αυτό ήταν που την κέρδισε αλλά και την τρόμαζε εξίσου. 

Τον κοιτούσε ενώ οδηγούσε και προσπαθούσε να αποτυπώσει την κάθε συζήτηση, το κάθε βλέμμα. Η μνήμη πονάει όπου την αγγίξεις, λένε… Όμως προτιμάει να πονάει παρά να ξεχάσει. Δεν θέλει να επιτρέψει στον εαυτό της να ξεχάσει καμία λεπτομέρεια. Είναι ο άνθρωπος που λατρεύει τις λεπτομέρειες, τις λεπτομέρειες ενός προσώπου, τις λεπτομέρειες μιας συζήτησης, τις λεπτομέρειες σε έναν πίνακα, στον ουρανό, σε μια φωτογραφία, σε μια ανάμνηση, σε ένα όνειρο… 

Έφτασαν σπίτι του, κάθισαν, έβαλαν να πιούν και άναψαν το τζάκι.

Μιλούσαν και προσπαθούσαν να κρατήσουν τα προσχήματα. Προσπαθούσαν να σηκώσουν και να κρατήσουν ασπίδες άμυνας και γι’ αυτό απέφευγαν -κυρίως- να κοιταχτούν. Κλεφτές ματιές, προσπαθώντας να αποτυπώσουν λεπτομέρειες ο καθένας ξεχωριστά, αλλά να που κατά λάθος συναντήθηκαν τα βλέμματά τους. Αναμενόμενο, μαγνητίστηκαν αμέσως προσπάθησε να σταματήσει να τον κοιτάζει αλλά δεν μπορούσε. Άρχισε να την πλησιάζει… Ακουγόταν μόνο ο ήχος της φωτιάς και του ξύλου που καίγεται. Το βλέμμα από νοσταλγικό που ήταν στην αρχή, γινόταν ολοένα πιο έντονο. Γινόταν ένα βλέμμα πάθους και έντασης. Αφού έφτασε δίπλα της και αφού είχαν μια απόσταση αναπνοής, της είπε «Σ’ αγαπώ»… Αυτή απλά σάστισε, δεν απάντησε, δεν ήθελε να απαντήσει ακόμη. Είχαν περάσει τόσα και τόσα και ποτέ δεν είχαν πει το «Σ’ αγαπώ». Γιατί το «σ’ αγαπώ» γι’ αυτούς σήμαινε «αντίο». Δεν ήταν έτοιμη να του πει «αντίο». Συνέχισαν να πίνουν και να αναπολούν στιγμές, τα βλέμματα γινόντουσαν ακόμη πιο έντονα όσο η φωτιά δίπλα στο τζάκι. Ένας καταιγισμός συναισθημάτων κυριαρχούσε σε αυτήν τη συζήτηση. Ήταν η ζαλάδα του και αυτός η δική της. Γιατί προκαλούσαν μια ωραία ζάλη ο ένας στον άλλον. Όπως αυτή που προσφέρει το αλκοόλ. Από εκεί που επικρατεί μια ωραία ζάλη, ξαφνικά έρχεται, όμως, αυτή η άσχημη θολούρα. Έτσι ακριβώς ήταν και αυτοί -δυστυχώς ή ευτυχώς …

Γελούσαν και φώναζαν σαν μικρά παιδιά και έσπρωχναν ο ένας τον άλλον. Έφτασε η στιγμή που την φίλησε, ένιωθε, όμως, ότι ήταν το τελευταίο τους φιλί. Δόθηκαν, βέβαια, πολλά τελευταία φιλιά. Μετά από πολλές ώρες, σηκώθηκε και βγήκε έξω στο μπαλκόνι να καπνίσει. Πήγε, τον αγκάλιασε χαϊδεύοντας την πλάτη και τον λαιμό του. Είχε σχεδόν ξημερώσει. Μετά από μια αρκετά μεγάλη παύση, μπήκαν μέσα και ξάπλωσαν, έβαλαν μουσική, αγκαλιάστηκαν σφιχτά και άρχισαν να δακρύζουν. Μύριζε το άρωμά του, μια δόση κολόνιας και τσιγάρου μαζί που δημιουργούσαν μια έντονη αλλά ωραία μυρωδιά. Το δικό της άρωμα από την άλλη ένα άρωμα νοσταλγίας, πάντα του έβγαζε κάτι μελαγχολικό αλλά και κάτι μεθυστικό ταυτόχρονα. Του είχε γυρίσει την πλάτη, αυτός την κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά του και αυτή παρατηρούσε τις φλέβες στα χέρια του, τις άγγιζε και τον χάιδευε. Δεν μιλούσε κανείς, δεν χρειαζόταν. Άκουγαν μονάχα τα λόγια των τραγουδιών. Τραγουδιών που μπορούσαν να εξηγήσουν πολύ καλύτερα αυτό που ένιωσαν και προκάλεσαν ο ένας στον άλλον. Έρωτας. Πάθος. Και αγάπη.

Αλλά έφτασε η στιγμή που γύρισε, τον κοίταξε με δάκρυα στα μάτια και ήξερε ότι τώρα ήταν έτοιμη να του πει «Σ’ αγαπώ».

Μαριάνα

Photography credits: Kornilia H.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: