Πάμε;

Πάμε;

Έμμεσα έμαθα γι’ αυτήν, σε αντίθεση με ‘σένα που την ζεις χρόνια. Μια λέξη και στο τέλος της ένα ερωτηματικό το μυαλό μου κυριεύουν, εδώ και κάποιες μέρες. Πάμε; Εκεί στον κόσμο των Ιδεών, μέσα στα σοκάκια της αισιοδοξίας να περπατήσουμε, να μυρίζουμε την απίστευτη μυρωδιά της ελευθερίας, με τις ανατριχιαστικές αισθήσεις του κόσμου αυτού θα βρούμε την λύση στα προβλήματά μας.

Μέσα στα σοκάκια σε ένα ημιυπόγειο με σπασμένη πόρτα μένει η αλήθεια, πάμε να συγκατοικήσουμε μαζί της; Είναι φιλόξενη μα δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει, λένε. Μα η αλήθεια δεν είναι έτσι, είναι μαγική. Τα υλικά γι’ αυτήν δεν υφίστανται και πάντοτε κοιτά τον άνθρωπο κατάματα, το αντίθετο συνήθως δεν συμβαίνει όμως… Όλος ο κόσμος των ιδεών έχει μαρμάρινη επένδυση και καταπληκτική αύρα. Εκεί μέσα χτίζεις σιγά σιγά το εγώ σου, το αποχωρίζεσαι και το ξαναβρίσκεις όταν η ώρα είν’ κατάλληλη.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την παρέα σου. Ξέρεις, για μένα δεν είναι σύνηθες να έρχομαι με άλλους αν και το λατρεύω όταν συμβαίνει αυτό. Ίσως δεν είμαι εγώ ο καταλληλότερος για να μείνεις μαζί του εδώ. Γιατί δεν ξέρω αν το κατάλαβες, προτιμώ τον κόσμο τον ιδεών, με εκφράζει καλύτερα. Ζηλεύω ανθρώπους σαν το Τέσλα, τέτοια διάνοια και τόσο απλόχερη βοήθεια που πρόσφερε στον κόσμο, με κάνει να θέλω να του μοιάσω. Μα δεν είμαι επιστήμονας, φοβάμαι και τον ηλεκτρισμό…

Όμως έχω κάτι που ίσως να το θέλει ο κόσμος μας και δεν είναι άλλο από λατρεία για την Πόλη των Ιδεών. Ένα μέρος υπέροχο, μαγευτικό και ποιοτικά αναντικατάστατο. Ένα μέρος που θα ήθελα όλοι να βρεθούν, μέσω των προβληματισμών που θα αποφέρει η συνδιαλλαγή με το μέρος θα καταφέρουν πολλά περισσότερα από όσα φαντάζονται. Ε, ναι, λοιπόν, θα γίνω σαν το Τέσλα. Όμως με μια μεγάλη διαφορά: αυτός έφερε φως στα σπίτια, εγώ θα φέρω φως στις ιδέες. Αυτά από ‘μένα, εύχομαι να είμαστε κάθε μέρα και καλύτερα, πλάι πλάι με τη δημιουργικότητα.

Photography credits: Kerasia Mp.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: