Σαν αυτόν…


Ακόμα κρύβομαι. Οι λύκοι είναι έξω και καραδοκούν. Καμία ελπίδα δεν έχω μπρος τους συμπέρανα χθες, όμως μια τρελή ιδέα μου καρφώθηκε: θα τους νικήσω.

Βρήκα και ένα κλαδί, μια ευκαιρία, από αυτό κοντάρι μάχης θα το κάνω, όπως έκανε την ανάγκη μολύβι ο Γιώργος που γεννήθηκε το χίλια εννιακόσια. Θα αναμετρηθώ με τους λύκους -όπως ο προαναφερθέντας- με τα νοήματα και θα αναγγεννηθώ από αυτούς, όπως αυτός από εκείνα.


Θα ταξιδέψω σε άλλους κόσμους, σε μέρη παράξενα, μέρη διαφορετικά από το υπαρκτό και το συνειδητό. Θα αγναντεύω τα κάλλη των ιδεών και θα νομίζω πως τα μιμούμαι, μα αυτό δεν είν’ το νόημα• σαν τη δημιουργικότητά μου, τίποτα. Διότι οι καλύτεροι αντιπρόσωποι μιας ιδέας είναι οι «μιμητές» της.

Αφού βρω και μια πέτρα γερή, σαν τα καράβια που επιβαζόταν ο πρώτος Κωσταντίνος από την Αίγυπτο, την κάνω ξύστρα για το κλαδί, όπως εσύ διαβάζεις και τους δύο και ενθουσιάζεται το κεφάλι σου με τις διάφορες τους.

Τέλος, μόλις το κοντάρι μάχης μου ετοιμαστεί σαν εμένα να πέσω πανω στην καταστροφή. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος από σένα να «μιμηθείς». Ας έχεις λάθος, ας λειτουργείς με πάθος, είσαι εσύ και αυτό είναι που έχει εν τέλη αξία.

Οι λύκοι σκιαχτικαν όταν ούρλιαξα. Διότι είδαν και κατάλαβαν την αγάπη μου, γι’αυτό. Από τους δέκα, οι δύο γίναν οι φαμίλια μου, οι άλλοι εφτά ακόμα καραδοκούν, μα τώρα έχω και ‘γω δυό λύκους και μια καρδιά απ’ ατσάλι• για την τέχνη, για την έκφραση, για μένα, για σένα και για όσους ασπάζονται τα λεγόμενά μου(ας μην το κάνει κανείς ποτέ, χαλάλι μου οι φιλοδοξίες).

Photography credits: George Dragas


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: