Περί ομορφιάς και έρωτος

Περί ομορφιάς και έρωτος

Πάνω σε ένα ντιβάνι, σε ξένο σπίτι βρίσκομαι και προβληματίζω το μυαλό μου για την ομορφιά. Βλέπω το σύνολο της κοινωνίας να κοιτάει τα εξωτερικά και ό,τι εσωτερικό χαρακτηριστικό τους «συμφέρει» και λυπούμαι βαθύτατα.

Τι περιορίζει ακριβώς να δούμε την ομορφιά σε κάποιον; Μάλλον η αιτία είναι αυτό που είπα προ ολίγου, δηλαδή ότι συγκεκριμένα πράγματα χαρακτηρίζουν, απαρτίζουν την ομορφιά, πράγμα τραγελαφικό, διότι η ασχήμια μόνο στο θάνατο υφίσταται. Κανείς δεν γίνεται να μην είναι όμορφος, διότι υπάρχει, ζει, αναπνέει. Μόνο και μόνο αυτό τον κάνει όμορφο. Όταν λέμε η ζωή είναι όμορφη δεν εννοούμε και τα όντα που την απαρτίζουν; Όταν μιλάς για γούστο μήπως δεν καταλαβαίνεις πως αυτό που κάνεις είναι ενάντια στην ελευθερία του ερωτισμού; Θα μου πεις, τι έχεις πιεί και σήμερα ρε Νικόλα; Στην τέχνη σου ορκίζομαι πως τίποτα, ακόμα. Αν κάτι ισχύει, υπάρχει. Αν υπάρχει έχει μέσα του έστω «μια στάλα» ομορφιά. Έλα τώρα, μαζί μου μιλάς, το ξερεις και ‘συ πιστεύω. Είναι λογικό, αφού υπάρχει μια τεράστια ποικιλία στον κόσμο μας, κάποιος είναι όμορφος για κάποιον άλλον, άρα τι σε κάνει να λες «αυτός είναι άσχημος», πολλά μπορώ να υποθέσω αλλά δεν είναι της παρούσης.

Επίσης ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε έννοιες για ασπίδες πχ γούστο, αρεσκεία κλπ έχει θεωρώ «κουράσει». Η υποκειμενικότητα ξέρεις δεν υφίσταται σε αυτά τα πράγματα, αν το μυαλό σου ανοίξει. Η προτίμηση είναι σεβαστή αλλά και εγωιστική ταυτόχρονα. Σημασία έχει η καταπάτηση των ιδεών που φέρνουν την αποξένωση από την ελευθερία της ερωτικής ζωής, την απαξίωση της αγάπης και την ανάγκη για να επικεντρωθεί η ερωτική μας σκέψη στον έρωτα και την τάχα ολοκλήρωση (συμβιβασμό στην πραγματικότητα). Η ομορφιά είναι ζωή και η ασχήμια ο θάνατος, μόνο τότε «ασχημένουμε» που λες, εφόσον δεν αφήσαμε πίσω την αναγκαία (κατ’ εμέ) «κληρονομιά», όπως λεν’ και οι Αμερικάνοι το προσωπικό «legacy». Επειδή η ζωή βασίζεται στον υγιή εγωισμό. Θα σου πω και κάτι τελευταίο πριν πάω να κρυφτώ στην τρύπα μου. Γίνε ό,τι θες και αγάπα τους πάντες, όλοι είναι όμορφοι, αν διαφωνείς μάλλον δεν με «έπιασες». Έλα να πιούμε μια μπύρα να το συζητήσουμε. Αν ο στόχος σου είναι η ουσιαστική εξερεύνηση της ψυχής σου στο ερωτικό κομμάτι, τότε σε περιμένω σίγουρα.

Photography credits: Kornilia H.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: