Όλα καλά

Όλα καλά

Υπάρχουν απίστευτα πολλά άτομα που βλέπεις και λες πως είναι πραγματικά η χαρά της ζωής, ότι τα έχουν όλα. Και τελικά όταν βλέπεις την αλήθεια, είναι πολύ αργά.

Απο τη μια, αναρωτιέσαι πώς στο καλό κρύβονται τόσο αριστοτεχνικά. Ακόμα και εγώ που έχω κοντινά μου τέτοια άτομα, όταν τους βλέπω να αλληλεπιδρούν με τον υπόλοιπο κόσμο, σκέφτομαι «βρε, μήπως τελικά είναι ένα κακό όνειρο αυτό;»

Από την άλλη, γιατί θεωρούμε έκπληξη τη δεινή υποκριτική τους ικανότητα; Σε μια κοινωνία που θα κλείσει τα αυτιά ή ακόμα χειρότερα θα σχολιάσει περίεργα όποιο άτομο δηλώσει ευθαρσώς «δεν είμαι καλά, χρειάζομαι βοήθεια». Σε μια κοινωνία που καταλαβαίνουν κι οι ίδιοι ότι δε χωρούν, η μόνη λύση είναι να φορέσουν ένα άλλο προσωπείο. Το οποίο σιγά σιγά υιοθετούν κι οι ίδιοι και αρχίζουν να το πιστεύουν. Επιφανειακά τουλάχιστον, γιατί μέσα τους ξέρουν τι συμβαίνει, απλά δεν μπορούν να βγουν πλέον από το φαύλο κύκλο.

Δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις που ο μόνος τρόπος για να βγεις από το φαύλο κύκλο είναι αυτός που δεν έχει γυρισμό. Και τι λέμε μετά; «Ωχ, όχι, δεν μπορούσαμε ποτέ να καταλάβουμε ότι δεν ήταν καλά, έδειχνε τόσο υπέροχα».

Μιλήστε αμέσως και για οτιδήποτε χρειάζεται. Ναι, θα πέσετε (και) σε κουφά αυτιά, αυτή είναι μια αλήθεια. Ομως, αργά αλλά σταθερά, αυξάνονται οι άνθρωποι που θέλουν πραγματικά να ακούσουν και να καταλάβουν. Έστω κι αν δεν ξέρουν ακριβώς τον τρόπο, έστω κι αν δεν «ξέρουν από αυτά». Όλοι από κάπου ξεκινάμε να μάθουμε, αρκεί να το θέλουμε. Αγκαλιάστε το ότι απλά δεν είναι όλα καλά. Άλλωστε, μέσα στο υποστηρικτικό δίκτυο συμπεριλαμβάνονται και οι ανάλογοι ειδικοί, όταν χρειάζεται.

Και εσείς που αναρωτιέστε «μήπως και», προχωρήστε πέρα από την επιφάνεια. Προσπαθήστε να γνωρίσετε πραγματικά τον άλλον και να του δώσετε να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος. Ότι δεν θα το θεωρήσετε κάτι παράξενο ή εγκληματικό, εν τέλει να μην πηγαίνουν και… όλα καλά. Οτιδήποτε δεν «πάει καλά», έχει τη δυνατότητα να πάει προς τα πάνω, αρκεί να του δώσουμε την ευκαιρία.

Photography credits: Despina Niki


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: