Συνομιλώντας με το σώμα μου. | Topic-U

Συνομιλώντας με το σώμα μου. | Topic-U

Ο χορός είναι η κρυφή γλώσσα της ψυχής. Όσες φορές με έχουν ρωτήσει «τι νιώθεις όταν χορεύεις;«, ποτέ δεν έχω βρει λόγια να περιγράψω αυτό το θυελλώδες συναίσθημα. Όταν χορεύω είναι η μόνη στιγμή που χάνομαι πραγματικά μέσα σε κάθε νότα της μουσικής και το σώμα μου κυριεύεται μέσα από τους απόλυτους κανόνες του μπαλέτου, μόνο που εγώ μέσα από αυτούς τους κανόνες βρίσκω την ελευθερία μου.

Είμαι μόλις 21 ετών και ξεκίνησα μπαλέτο όταν ήμουν 3,5 χρόνων. Έμαθα τον εαυτό μου και το σώμα μου μέσα στην αίθουσα χορού, αλλά να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου και το σώμα μου ήταν μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Ακούω συχνά τις φράσεις : «Είσαι χοντρή», «είσαι κοντή», «απλά δεν κάνεις», «δεν μπορείς», «δεν είσαι αρκετά καλή». Υπάρχουν στιγμές που έχω σκεφτεί να τα παρατήσω, στιγμές που αναρωτιέμαι γιατί χορεύω ακόμα μετά από τόσα χρόνια, αν αξίζουν όλες οι θυσίες που έχω κάνει…

Αλλά κάθε φορά όλα αυτά τα ερωτήματα λύνονται μόλις μπω μέσα στην αίθουσα χορού και απλώσω το σώμα μου πάνω στο πάτωμα. Ξαφνικά το σώμα και η ψυχή μου γίνονται ένα και μόλις μπει η μουσική χορεύουν μαζί στον ίδιο χτύπο, με απόλυτο συγχρονισμό.

Είμαι ερωτευμένη με το χορό γιατί ξέρω ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό, αλλά επίσης ξέρω ότι το αγαπώ γιατί κάθε δυσκολία που συναντώ την προσπερνάω και δεν τα παρατάω. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι Τέχνη δεν είναι απλά αυτό που νιώθεις εσύ , αλλά τι κάνεις τους άλλους να νιώσουν μέσα από την τέχνη σου. Αυτό σημαίνει Χορός.


Έφη

Photography credits: Λούνα


 

 

 

 

 

 

©Topic-U , Topicαπ 21/4/19

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: