Συλλέγοντας ουσίες.| Topic-U

Συλλέγοντας ουσίες.| Topic-U

Έχω λοιπόν τούτη την τάση, που με ωθεί στο να παθιάζομαι με ανθρώπους που βρίσκω ενδιαφέροντες. Συνήθως συμβαίνει αφού τους γνωρίσω και αντιλαμβάνομαι πως έχουν διαφορετικές από εμένα γνώσεις, ασχολίες, συνήθειες ή στάση ζωής. Μου κινούν την περιέργεια, καθώς με ενθουσιάζει αυτή τους η «ουσία» – συνήθως καλλιτεχνικής φύσεως- που εγώ δεν έχω ή δεν έχω αναπτύξει ακόμη.

Μιλάω μαζί τους και κάπως έτσι κολλάω. Θέλω να περνάω χρόνο με εκείνους, να ρωτάω, να μαθαίνω περισσότερα. Και παθιάζομαι και το ψάχνω και διαβάζω και μαθαίνω… Μονίμως θέτω ερωτήματα: Τι το κάνει τόσο σημαντικό; Τι τους προσφέρει; Μπορώ και εγώ; Είναι κάτι μόνο για λίγους; Είναι επίκτητο; Και για ένα διάστημα -μέχρι να απορροφήσω πλήρως την ιδέα την οποία ενσαρκώνουν- μένω εκεί. Τότε, έχουν όλη μου την προσοχή, είναι σε κάθε μου σκέψη. Και το δοκιμάζω.

Μόλις συγκρατήσω όσα με γεμίσουν, επιστρέφω στα όσα έκανα πριν, μόνο που τώρα, μπορεί να έχω εκείνο το κομμάτι τους μαζί μου. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν τα άτομα αυτά συνεχίζουν να με «προμηθεύουν» με ιδέες, μα καταλήγω να γίνομαι τόσο φορτικός, που φεύγουν. Θέλω να επικοινωνώ και να έχω την προσοχή τους. Έτσι χάνω τους ανθρώπους. Τους πνίγω, γιατί όσο μου δίνουν, τους δίνω πίσω. Πολλά. Την προσοχή μου, το χρόνο μου, τις σκέψεις μου αφιλτράριστες… Καταλήγουν να κουράζονται ή να φοβούνται ή να βαριούνται και να χάνουν το ενδιαφέρον τους. Ίσως γιατί θέλουν κάποιο δικό μου κομμάτι και όχι το δικό τους είδωλο. Πόσο μάλλον ένα αντίγραφο χαμηλότερου επιπέδου από τους ίδιους, μιας που δεν καταφέρνω και ποτέ να τους φτάσω στον χρόνο που έχω.

Γιατί μπορεί να ξέρω τον χαρακτήρα μου, αλλά μαζεύοντας τόσα χρόνια διαφορετικές ουσίες, δεν μπορώ με ακρίβεια να προσδιορίσω τη δική μου. Είμαι όλα αυτά ή τίποτα απολύτως;


Ανώνυμος

Photography credits: Kornilia H.


 

 

 

 

 

 

©Topic-U, Topicap 14/9/19

2 απαντήσεις στο “Συλλέγοντας ουσίες.| Topic-U”

  1. Προφανώς για να έχεις αναπτύξει τέτοιο βαθμό συνειδητότητας της κατάστασης (αν βέβαια δεν αδικείς ο ίδιος τον εαυτό σου), έχεις σίγουρα συγκροτημένη σκέψη και προσωπικότητα.

    Το σίγουρο είναι ότι δεν είσαι «αυτοί» ούτε όλοι αυτοί μαζί, ούτε διάφορα κομμάτια αυτών, πόσο μάλλον «τίποτα απολύτως». Εσύ είσαι ΕΣΥ και όσο θα ζεις θα είσαι πάντα ΕΣΥ.

    Όλοι μας (η τουλάχιστον οι περισσότεροι-θελω να πιστεύω) κάνουμε διαρκείς αγώνες, στο να αφουγκραζομαστε το «εγώ» μας. Κάθε μέρα που περνά παρατηρούμε και φτιάχνουμε αυτό που είμαστε. Κι αυτοί ακόμα που αναφέρεις, όπως όλοι μας κάνουν το ίδιο πράγμα. Θέλει υπομονή αλλά και προσπάθεια. Αλλά ποτέ ας μην λέμε μεγάλα λόγια. Εσύ είσαι πάντα «ΕΣΥ»…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: